Laatst bijgewerkt op 14 juni 2024, 13:44

Een droge huid is een huidprobleem dat erg vaak voorkomt. Het is goed te herkennen aan een strak gevoel, droge en schilferige stukken huid en vaak ook een jeukende huid. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam, dus van groot belang voor je gezondheid. Gelukkig kun je hier zelf wat aan doen, met behulp van een geschikte gezichtsverzorgingsroutine. Wij leggen je uit welke producten je hiervoor kunt gebruiken.

Kies kwalitatieve producten

De eerste en belangrijkste tip is om goede producten te kopen. Natuurlijk hebben ze bij een goedkope drogisterij hetzelfde soort producten, maar vaak is de samenstelling toch anders. Zo worden er veel producten gemaakt met maar een heel klein beetje werkende bestanddelen, waardoor het vrijwel zinloos is om het op je gezicht te smeren. Ook wordt er vaak alcohol aan toegevoegd, wat de huid juist verder zal uitdrogen. Als je goede kwaliteit producten wilt, kun je het beste naar een gespecialiseerde website gaan, zoals bijvoorbeeld Little Wonderland. Hieronder vind je hun favoriete skin care routine voor een droge huid.

Reinig de huid goed

Ongeacht of je nu een vettige of droge huid hebt, het frequent gebruiken van een goede reiniger is altijd belangrijk. Wanneer je een droge huid hebt, is het belangrijk om een milde reiniger te gebruiken. Een aanrader is de Heartleaf Calming Cleansing Foam: een schuimende reiniger die de huid op een milde manier reinigt.

Een hydraterend serum

Ook een goed serum is een must-have voor de droge huid. Een serum voor de droge huid moet hyaluronzuur bevatten: deze populaire bevochtiger zorgt er namelijk voor dat de hydratatie tot diep in de huid trekt. De term “zuur” is hier dan ook niet helemaal terecht, omdat deze stof niet als zuur werkt. Een aanrader binnen de serums met hyaluronzuur is het Torriden Dive-In serum.

Het belang van een moisturizer

Een product dat echt niet vergeten mag worden bij een droge huid is een vochtinbrengende crème, ofwel een moisturizer. Begin eerst met het serum en breng daarna de crème aan. Op deze manier zorg je ervoor dat je huid beide producten goed kan opnemen. Let er wel op dat er geen geurstoffen aan de moisturizer toegevoegd zijn. Deze kunnen de huid namelijk erg irriteren, waardoor het averechts zal werken. Goede stoffen in een moisturizer zijn hyaluronzuur, niacinamide, vitamine C en vitamine D. Check dus altijd de ingredientenlijst voordat je een moisturizer in je winkelmandje stopt. Een aanrader is de Dynasty Cream van Beauty of Joseon.

Vergeet de SPF niet

De laatste tip (of het nu zomer of hartje winter is: gebruik altijd zonnebrandcrème. Zon leidt namelijk altijd tot schade en uitdroging van de huid, ongeacht het seizoen. Een goede optie voor zonnebrand voor je gezicht is de Black Rice Pure Mineral Relief Daily Sunscreen van Haruharu Wonder. Dus, heb jij ook een droge huid? Volg dan deze stappen!

Nog een laatste gedacht: het zou natuurlijk kunnen dat je droge huid een medische oorzaak heeft. In sommige gevallen is het dan verstandig om de huisarts te raadplegen. Op Thuisarts.nl (van het Nederlandse Huisartsen Genootschap) vind je meer informatie over mogelijke oorzaken van een droge huid.