Laatst bijgewerkt op 16 juli 2022, 23:01

Smartwatches zijn een geweldige innovatie: horloge, uitbreiding van je telefoon en activity tracker in één. Zijn er dan geen nadelen? Tja, smartwatches zien er doorgaans nogal modern uit. Dus wat moet je dan als liefhebber van klassieke horloges die ook al die voordelen wil? Dat zullen we je vertellen: dan zoek je naar hybride smartwatches!

Wat zijn?

WAT ZIJN HYBRIDE SMARTWATCHES DAN?

Een hybride smartwatch is een smartwatch die er uitziet als een normaal, klassiek horloge. Dus met wijzer en al. Maar dan wel een horloge met allerlei slimme functies, zoals smartwatches dat allemaal hebben. Het gaat dan doorgaans om notificaties, stappen, hartslag, slaapanalyse en vaak nog veel meer.

Withings: de pionier

Eén van de eerste makers van hybride smartwatches is het Franse Withings. Withings is als een van de eerste begonnen met klassiek ontworpen horloges waar slimme functies aan toegevoegd zijn. Daar was het bedrijf zo succesvol in, dat het gekocht is door Nokia om een ecosysteem rondom de Nokia smartphones mee op te bouwen. Helaas was Nokia daarin iets minder goed dan ze zelf dachten. Veel van de originele ambities van Nokia 2.0 zijn enkele jaren geleden teruggehaald, waarna het originele management van Withings het bedrijf weer uitkocht om op eigen voet verder te gaan. En gelukkig maar, want Withings draait op volle toeren!

Hybride Smartwatches: de Withings MoveGECH
Hybride Smartwatches: de Withings Steel HR Sport
Hybride Smartwatches: de Withings Scanwatch

VERSCHILLENDE HYBRIDE SMARTWATCHES

Op dit moment heeft Withings drie verschillende modellen, van links naar rechts op het scherm:

  • De Withings Move ECG:  het minst ‘slimme’ model, zonder schermpje. Maar met een batterijduur waar je bijna moe van wordt: de batterij gaat tot aan 12 maanden mee! De Move houdt je activiteit bij, en kan diverse sporten en workouts herkennen. Daarnaast kan de Move, zoals de naam als zegt, zowel je hartslag meten als een ECG maken. Verbonden met een smartphone registreert het horloge ook locatie (connected GPS, heet dat). Tot slot analyseert het horloge je slaapgedrag. De Move is te krijgen in zwart en wit, met 38mm als vaste maat.
  • De Withings Steel HR en Steel HR Sport: het middenklasse-model van Withings. Met een klein OLED-scherm voor notificaties, metingen, alarm en batterij.  Door het scherm is de batterijduur minder dan de Move, maar nog steeds ca. 25 dagen. Kom daar maar eens om bij een Apple Watch! De Steel HR is het klassieke model, in zwart en wit, en de maten 36mm en 40mm. De Steel HR Sport is het sportieve model, in 40mm zwart of wit. Hierboven op de plaatjes vind je trouwens de Sport-variant van het model.
  • De Withings ScanWatch: het voorlopige topmodel van Withings, totdat de ScanWatch Horizon in Nederland de verkrijgen is. De ScanWatch is eigenlijk een combinatie van de Steel HR en de Move ECG, met een batterijduur van ca. 30 dagen. Ook meet de ScanWatch SPO2, het zuurstofgehalte van je bloed, en houdt-ie onregelmatigheden in je ademhaling in de gaten. Maten: 38mm in zwart, with en blauw. Daarnaast 42mm in zwart en wit. De ScanWatch Horizon is de sportieve variant van de ScanWatch, met een stoere en stevige look. Maar ook 2x zo duur. Zodra deze te krijgen is, vertellen we je meer!
Explanation

Withings hybride smartwatches : ook veel overeenkomsten

Naast verschillen, kennen de horloges ook veel overeenkomsten: zo zijn ze allemaal waterdicht en maken ze gebruik van de Withings HealthMate app op je smartphone. En dat is echt een hele goede app, met mooie overzichtelijke grafieken en veel gegevens over je gezondheid. Daarnaast is Healt Mate bijna uniek omdat het synchroniseert met zowel Apple Health als Google Fit. Je kunt op die manier al je gezondheidsgegevens op dezelfde plek bekijken en meerdere horloges combineren voor je dagelijks leven.

Daarnaast is het goed om te weten dat zowel de Move ECG als de ScanWatch atriumfibrilleren (ook wel boezemfibrilleren) kunnen herkennen. Meer weten over wat dat is? Bekijk dan dit artikel van de Hartstichting!

Interesse in een smartwatch van Withings?

Dat snappen we heel goed! We hebben de beste aanbiedingen van Withings hier bijelkaar staan voor je:

> Bekijk en koop de Withings Move ECG in het zwart of in het wit bij Bol.com.

> Vind en koop de Withings Steel HR (40 mm zwart, 36mm wit, 36mm zwart) bij Bol.com of

> Koop de stoere, maar iets duurdere Withings Steel HR Sport bij CoolBlue.

> Check de beste deal van de Withings Scanwatch bij Bol.com (zwart 38mm of wit 38 mm).

Nu kopen

Toch op zoek naar iets moderners? Bekijk dan ons overzicht van de beste smartwatches.