Laatst bijgewerkt op 29 april 2023, 10:28

Als werkgever stimuleer je natuurlijk graag de gezondheid van je medewerkers. Maar nog leuker wordt het als de belastingdienst hier een beetje aan meebetaalt… Sporten via de werkgever kan namelijk (deels) via de Werkkostenregeling van de Belastingdienst. Zo kunnen je werknemers letterlijk sporten op kosten van de zaak, en ook een beetje op kosten van de Belastingdienst.

Werkkostenregeling (WKR) 2023

De werkkostenregeling (WKR) is een fiscale regeling die in Nederland sinds 2011 van kracht is. Het biedt werkgevers de mogelijkheid om onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan hun werknemers te doen, tot een bepaald maximum. Dit maximum bedraagt in 2023 tijdelijk tot 3% van de fiscale loonsom tot €400.000 van de werkgever. Voorheen was dit 1,7% en vanaf 2024 wordt dit 1,92%. Sinds corona zijn de exacte regels rond de werkkostenregeling behoorlijk aan verandering onderhevig, dus check vooral de laatste stand van zaken bij de Belastingdienst:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/inkomstenbelasting/vraag-en-antwoord/werkkostenregeling-wkr

 

Sporten via de werkgever met behulp van de WKR

Een van de manieren waarop werkgevers de WKR kunnen gebruiken om sporten en gezonde medewerkers te stimuleren, is door het aanbieden van een sportschoolabonnement als secundaire arbeidsvoorwaarde. Dit kan bijvoorbeeld door het afsluiten van een collectief abonnement bij een sportschool of door het aanbieden van een bedrijfsfitnessprogramma.

Daarnaast kunnen werkgevers ook een budget ter beschikking stellen aan werknemers dat zij kunnen besteden aan sportactiviteiten of gezonde voeding. Dit budget valt binnen de WKR en kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de aanschaf van een fiets, sportkleding of een abonnement voor de sportschool (of een ander sportabonnement).

Ook gezonde voeding kan worden gestimuleerd door gebruik te maken van de WKR. Een werkgever kan bijvoorbeeld een fruitmand op de werkvloer plaatsen of gezonde lunches aanbieden aan de werknemers. Deze kosten kunnen binnen de grenzen van de WKR onbelast vergoed worden.

Denk aan de administratie

Het belangrijk om de administratie goed bij te houden. Werkgevers moeten namelijk kunnen aantonen dat de vergoedingen en verstrekkingen die zij doen binnen de grenzen van de WKR vallen. Een goede administratie kan bijvoorbeeld bestaan uit het bijhouden van bonnetjes en facturen.

Al met al biedt de werkkostenregeling werkgevers veel mogelijkheden om sporten en gezonde medewerkers te stimuleren. Door gebruik te maken van de regeling kunnen werkgevers hun werknemers een extraatje bieden zonder dat zij hierover belasting hoeven te betalen. Daarnaast kan het bijdragen aan een gezonde en vitale werkomgeving, wat uiteindelijk ook positief kan zijn voor de productiviteit en het verzuimpercentage van het bedrijf.