Laatst bijgewerkt op 24 april 2023, 9:45

Naast gewicht, kan ook je bloeddruk een belangrijke indicator kan zijn van je gezondheid. Je bloeddruk kan een indicator zijn van mogelijk ongezonde gewoontes of zelfs een lichamelijke afwijking. Enorm belangrijk om een beeld van te hebben dus, want dan weet je of het verstandig is om maatregelen te nemen. Gelukkig hoef je niet meer altijd naar de huisarts om je bloeddruk te meten, maar kun je zelf ook je bloeddruk meten met een bloeddrukmeter. We vertellend je dan ook graag over wat wij de beste bloeddrukmeters vinden!

 

DE BESTE BLOEDDRUKMETERS

Allereerst hebben we een aantal goede bloeddrukmeters op een rijtje gezet:

  1. De OMRON X7: laten we eens beginnen met het van stal halen van het luxepaard. Deze Omron X7 heeft alles in zich wat je van een premium bloeddrukmeter mag verwachten: klinisch gevalideerd, groot scherm, werkt met zijn eigen app en kan atriumfibrilleren detecteren. De Omron kan 3 metingen achter elkaar doen, met 30 seconden tussenpoos, voor extra nauwkeurig resultaat.
  2. De OMRON X3: is de X7 toch iets te premium voor je? Dan is daar ook de Omron X3, die bezuinigt op het scherm (dat is kleiner) en er is geen connectie met app mogelijk. Verder mist het meten van ochtend hypertensie, maar voor de rest is het nog steeds een enorm accurate meter van een gerenommeerd merk.
  3. De Medisana BU 512: ook Medisana begeeft zich in de markt van bloeddrukmeters, met dit medisch gecertificeerde product. Ook aritmie wordt door de Medisana gemeten. Het display geeft resultaten weer opgemaakt volgens de WHO-eisen.

 

MEER BLOEDDRUKMETERS BEKIJKEN?

Wil je meer bloeddrukmeters vergelijken om een overwogen keuze te maken? No sweaters. Gebruik dan onderstaande link om de best verkochte bloeddrukmeters bij Bol.com te bekijken

> Bekijk de best verkochte bloeddrukmeters

 

OP ZOEK NAAR ANDERE MEETAPPARATEN?

Natuurlijk kun je nog veel meer meten dan alleen bloeddruk, denk bijvoorbeeld aan bloedsaturatiemeters, lichaamsvetmeters en dergelijke. Interesse? Kijk dan hier op het overzicht van meetapparatuur bij Bol.com.