Laatst bijgewerkt op 24 april 2023, 9:44

Ben je op zoek naar een manier om meer te wandelen of hardlopen, zonder dat je naar buiten hoeft? Zoek dan niet verder, een loopband is dan echt iets voor jou! Wij helpen je natuurlijk graag verder met een overzicht van de beste loopbanden.

 

Maar wat is een loopband eigenlijk?

Een loopband is een mooie manier om aan je gezondheid werken door te wandelen of hard te lopen. Maar dan thuis. Met een loopband werk je vooral aan je conditie en beenspieren. Je kunt ook een loopband kiezen waarmee je kan hardlopen, dan kan ook vetverbranding een belangrijk doel zijn. Goed om te weten dat die loopbanden behoorlijk wat ruimte innemen, ook al zijn er mooie inklapbare modellen te vinden. Er zijn zelfs loopbanden te vinden die voor extra inspanning een hellingshoek kunnen instellen.

 

TOP 3 BESTE LOOPBANDEN

  1. De DKN Technology AiRUN-C V2: een mooie middenmoter die zowel wandelen als hardlopen toestaat (15 km p/u), een overzichtelijk display heeft en 12 verschillende programma’s biedt. Kan gebruikt worden met diverse apps
  2. De Tunturi T60: een zeer complete premium loopband die snelheden tot 20 km p/u ondersteunt. Netjes inklapbaar en veilig ontworpen. Natuurlijk met diverse apps te combineren. Uniek is dat met deze loopband ook electronisch een hellingshoek in te stellen is. Voor de veeleisende loper!
  3. De Viking Choice inklapbare loopband: een instapmodel voor de beginnende loper. Gezien het prijsniveau ondersteunt de Viking Choice alleen de basics. Hardlopen kan wel, tot 10 km p/u. Verder zijn er eveneens trainingsprogramma’s aanwezig. App-compatibiliteit en dergelijke hoef je hier niet te verwachten.

 

MEER KEUZE IN LOOPBANDEN NODIG?

Heb je het gevoel dat je niet genoeg keuze had in bovenstaand overzicht? Er zijn natuurlijk ongelooflijk veel verschillende loopbanden te vinden. Belangrijke verschillen om in de gaten te houden zijn:

Hoeveel weeg je? Let dan vervolgd op wat het maximaal ondersteunde gewicht is van de loopband

Wil je wandelen of hardlopen? Dit bepaalt welke snelheidsondersteuning je nodig hebt op je loopband

Waar plaats je de loopband? Hoeveel ruimte heb je? Let dan op of loopband opvouwbaar/meeneembaar is of niet

Hoe instensief wil je trainen? Op basis daarvan kies je voor een loopband voor beginnende en lichte sporters of juist voor intensieve workouts

Wil je de mogelijkheid om met extra weerstand te trainen? Kijk dan of de loopband een instelbare hellingshoek heeft

Weet je wat je zoekt? Kijk dan zelf eens naar het assortiment loopbanden op Bol.com via onderstaande link:

> De populairste loopbanden bij Bol.com

 

Op zoek naar een mooie aanbieding?

Snappen we! Bekijk dan direct ons overzicht van aanbiedingen voor loopbanden. Of bekijk al onze gezonde aanbiedingen op een rijtje.