Echte bikkels trainen natuurlijk met een roeitrainer, ook wel roeimachine: daarbij train je veel meer spieren tegelijk dan met een normale hometrainer. Natuurlijk heeft een roeitrainer ook nadelen: zo’n apparaat neemt behoorlijk veel ruimte in huis in, dus je moet er wel echt voldoende plaats voor hebben.

In dit artikel nemen we je mee in de wondere wereld van de roeitrainer. Of roeimachine, natuurlijk. Kan ook ;-).

TOP 3 BESTE ROEITRAINERS

1. De VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro: een mid-price roeimachine die mooie extra functies heeft, zoals een hartslagmeter en 30+ trainingsprogramma’s. De roeimachine werkt met magnetische weerstand en is heerlijk stil. Ben je een superactieve sporter? Dan is deze machine misschien niet zwaar genoeg voor je (qua weerstand). Voor de normale mens is het echter een prima middenklasser waar je je geen buil aan kunt vallen.

2. De Sole Fitness SR500 Professionele Roeitrainer:een roeimachine in het luxere segment. Een gecombineerde lucht- en magneetweerstand zorgt voor extra verbranding. Daarnaast zijn de afwerking, programma’s en het beeldscherm net weer beter. Ben je veeleisend of een professionele sporter? Dan is dit de roeimachine voor jou!

3. De VirtuFit Row 450: ben je een beginnende roeiert, een fitnessfanaat met budget of heb je een oog voor koopjes? Dan is deze roeitrainer voor jou! Scherp geprijsd en toch goed beoordeeld (op Kieskeurig, maar ook op Bol.com). Met belangrijke features, zoals magnetische weerstand i.p.v. wrijving, maar zonder bijvoorbeeld de programma’s die zo kenmerkend zijn voor de prijziger modellen.

 

MEER KEUZE IN ROEIMACHINES NODIG?

Heb je het gevoel dat je niet genoeg keuze had in bovenstaand overzicht? Er zijn natuurlijk ongelooflijk veel verschillende roeitrainers te vinden. Belangrijke verschillen om in de gaten te houden zijn:

Hoe vaak ga je de roeitrainer gebruiken? Roeitrainers met magnetische weerstand zijn de meest gebruikelijke, wrijving/elastische weerstand gebaseerde trainers zijn vaak wat goedkoper en luchtweerstand is mooi, maar vaak duurder

Waar ga je het apparaat plaatsen? Hoeveel ruimte heb je? Dat bepaalt of je een opvouwbaar/meeneembaar model nodig hebt

Hoe intensief ga je trainen? Kies op basis daarvan of je een trainer wil voor beginnende en lichte sporters bedoeld of juist meer voor intensievere workouts

Hoeveel weeg je en hoe lang ben je? Kijk goed of de roeitrainer die je wil ook jouw lichaam ondersteunt

Kijk zelf eens op Bol.com via onderstaande link:

> De populairste roeitrainers bij Bol.com