Laatst bijgewerkt op 24 april 2023, 9:45

Echte bikkels trainen natuurlijk met een roeitrainer. Of heet het nou roeimachine? Hoe het ook heet, we helpen je graag aan de beste roeitrainer om maximaal gezond te worden. Of de beste roeimachine? Nou ja, je begrijpt ons wel.

 

De aantrekkingskracht van roeitrainers is duidelijk: je traint veel meer spieren tegelijk dan met een normale hometrainer. Waarom heeft niet iedereen er eentje dan? Tja, een roeitrainer heeft natuurlijk ook nadelen: zo’n apparaat neemt behoorlijk veel ruimte in huis in, dus je moet er wel echt voldoende plaats voor hebben.In dit artikel nemen we je mee in de wondere wereld van de beste roeitrainers. Of roeimachines, natuurlijk.

 

Wat is een roeitrainer?

Roeitrainers zijn erg populair. Dat komt omdat je met de bewegingen die je maakt zowel je been- als armspieren traint. Is je houding goed, dan train je ook nog eens je core/buikspieren. Daarnaast kun je zowel op duur trainen (voor conditie) als op weerstand (voor vetverbranding). Roeitrainers zijn daarmee een heel breed inzetbaar trainingsapparaat.

 

Top 3 beste roeitrainers

  1. De VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro: een mid-price roeimachine die mooie extra functies heeft, zoals een hartslagmeter en 30+ trainingsprogramma’s. De roeimachine werkt met magnetische weerstand en is heerlijk stil. Ben je een superactieve sporter? Dan is deze machine misschien niet zwaar genoeg voor je (qua weerstand). Voor de normale mens is het echter een prima middenklasser waar je je geen buil aan kunt vallen.
  2. De Sole Fitness SR500 Professionele Roeitrainer: een roeitrainer in het luxere segment. Een gecombineerde lucht- en magneetweerstand zorgt voor extra verbranding. Daarnaast zijn de afwerking, programma’s en het beeldscherm net weer beter. Ben je veeleisend of een professionele sporter? Dan is dit de roeimachine voor jou!
  3. VirtuFit Row 450: ben je een beginnende roeiert, een fitnessfanaat met budget of heb je een oog voor koopjes? Dan is deze roeitrainer voor jou! Scherp geprijsd en toch goed beoordeeld (op Kieskeurig, maar ook op Bol.com). Met belangrijke features, zoals magnetische weerstand i.p.v. wrijving, maar zonder bijvoorbeeld de programma’s die zo kenmerkend zijn voor de prijziger modellen.

 

Meer keuze in roeitrainers nodig?

Heb je het gevoel dat je niet genoeg keuze had in bovenstaand overzicht? Er zijn natuurlijk ongelooflijk veel verschillende roeitrainers te vinden. Belangrijke verschillen om in de gaten te houden zijn:

Hoe vaak ga je de roeitrainer gebruiken? Roeitrainers met magnetische weerstand zijn de meest gebruikelijke, wrijving/elastische weerstand gebaseerde trainers zijn vaak wat goedkoper en luchtweerstand is mooi, maar vaak duurder

Waar ga je het apparaat plaatsen? Hoeveel ruimte heb je? Dat bepaalt of je een opvouwbaar/meeneembaar model nodig hebt

Hoe intensief ga je trainen? Kies op basis daarvan of je een trainer wil voor beginnende en lichte sporters bedoeld of juist meer voor intensievere workouts

Hoeveel weeg je en hoe lang ben je? Kijk goed of de roeitrainer die je wil ook jouw lichaam ondersteunt

Weet je wat je belangrijk vindt? Kijk dan zelf eens op Bol.com via onderstaande link:

> De populairste roeitrainers bij Bol.com

 

Op zoek naar een mooie aanbieding?

Snappen we! Bekijk dan direct ons overzicht van aanbiedingen voor roeitrainers. Of bekijk al onze gezonde aanbiedingen op een rijtje.