Laatst bijgewerkt op 14 juni 2024, 11:30

 

Becel Pro-Activ iets te proactief?

Foodwatch rapporteert dat Becel Pro Activ bijwerkingen kan hebben. Of liever gezegd, dat het product niet altijd veilig is: het werkt effectief genoeg dat het eigenlijk een medicijn zou moeten zijn!

Het klopt namelijk inderdaad dat de plantesterolen in Pro-Activ cholesterolverlagend werken. Maar dat geldt niet alleen voor mensen met een te hoog cholesterol. Gezonde gezinsleden die de halvarine gebruiken, kunnen daardoor een te laag cholesterolniveau krijgen. Daarnaast geeft Foodwatch aan dat pro-activ in verband wordt gebracht met hart- en vaatziekten. Bijwerkingen dus! Foodwatch eist dat het product van de schappen wordt gehaald. De EU laat de fabrikant een waarschuwing op de doos plaatsen. Meer weten over Becel ProActiv bij Foodwatch.

Update 2022

Het debat over Pro-Activ en de bijwerkingen voor mensen voor wie de boter niet bedoeld is, loopt nog steeds. Zie bijvoorbeeld dit artikel op de website Maxmeldpunt (van omroep Max). Haal je graag je info bij de bron? Bekijk dan de site van ProActive zelf eens.

Update 2023

Er blijft veel gezocht worden naar de onderwerpen hoog cholesterol, de rol van voeding en de manier waarop je Becel ProActiv kunt gebruiken. Daarom hebben we er een uitgebreid artikel over geschreven. Lees meer over hoog cholesterol en hoe je dat kunt aanpakken in ons blog.

 

Meer lezen op Gezondermeer.nl

Gezondermeer biedt meer: op zoek naar meer info over gezond eten? Lees ons artikel over gezond eten of check alle artikelen die we over eten hebben gepubliceerd in ons thema. Vooral interesse in algemene artikelen over gezondheid? In ons blog vind je meer.