Laatst bijgewerkt op 14 juni 2024, 11:39

Ben je op zoek naar een slimme insulinepen? Dan is de NovoPen Echo Plus (check de beste prijs bij Farmaline) echt wat voor jou. Tenminste, als je insuline van Novo Nordisk gebruikt. In Nederland is die kans bijzonder groot, want NovoRapid (de snelwerkende insuline van Novo Nordisk) is één van de meest gebruikte soorten insuline.

NovoRapid is gebaseerd op insuline aspart, een snelwerkende insuline. Deze werkt doorgaans binnen 10–20 minuten na injectie. Het maximale effect wordt 1-3 uur na de injectie bereik en de totale werkingsduur is 3-5 uur.

Nu kunnen alle NovoPen-insulinepennen natuurlijk met NovoRapid omgaan, dus wat onderscheidt de NovoPen Echo Plus van de normale pennen? Dat is het slimme van de pen: de NovoPen Echo Plus onthoudt de laatste insuline-injecties die je hebt uitgevoerd en kan deze via NFC synchroniseren met diverse apps, zoals de LibreView app van Abbott en de Glooko diabetesmanagement app.

Zo kun je eenvoudig bijhouden hoeveel insuline je precies injecteert op een dag en wanneer. Daarnaast kun je, als je bijvoorbeeld via Glooko ook je berekende bolus synchroniseert (zoals wanneer je de MyLife app gebruikt), de uitgevoerde injecties vergelijken met de berekende injecties. Heb je een injectiefout gemaakt, dan kun je die dus eenvoudig en snel vinden. Superhandig voor diabetespatiënten die wat minder handig zijn met een insulinepen. Of die misschien een beetje vergeetachtig of onzeker over hun injecties zijn.

Een nadeel van de NovoPen Echo Plus is dat het Nederlandse zorgsysteem de pen nog niet vergoedt. Het is ons niet helemaal duidelijk waarom, het zal waarschijnlijk met kosten te maken hebben. Gelukkig is de NovoPen Echo Plus ook weer niet zo heel duur (ca. 45 euro), dus als je gemak belangrijker vindt dan kosten, dan kun je ook zelf deze slimme pen aanschaffen. Dat kan bijvoorbeeld via Farmaline.

> Bekijk de NovoPen Echo Plus bij Farmaline (voor slechts 45 euro!)