Laatst bijgewerkt op 16 mei 2023, 18:04

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de gezondheid en veiligheid van je werknemers. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je werknemers gezond en vitaal blijven. Een preventief medisch onderzoek (PMO) kan hierbij helpen. Adaptics is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van PMO’s. In dit artikel bespreken we wat een PMO is en wat de voordelen van een PMO door Adaptics zijn voor jouw bedrijf.

Wat is een PMO?

Een PMO is een Preventief Medisch o=Onderzoek dat wordt uitgevoerd om de gezondheid van werknemers te monitoren en te bevorderen. Het onderzoek bestaat uit verschillende medische tests en vragenlijsten die de gezondheid en levensstijl van werknemers in kaart brengen. Tijdens een PMO worden verschillende aspecten van de gezondheid van de werknemer onderzocht, zoals de bloeddruk, cholesterolgehalte, BMI, longfunctie en bloedglucosegehalte. Daarnaast worden er ook vragen gesteld over de levensstijl van de werknemer, zoals rookgedrag, alcoholgebruik, voeding en lichaamsbeweging. De medische tests en vragenlijsten worden uitgevoerd door medisch specialisten en/of verpleegkundigen die getraind zijn om een PMO uit te voeren.

Voordelen van een PMO

Een PMO heeft verschillende voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer:

Vroegtijdige detectie van gezondheidsproblemen

Een PMO kan helpen bij de vroegtijdige detectie van gezondheidsproblemen bij werknemers. Hierdoor kunnen de werknemers eerder worden behandeld, wat de kans op herstel vergroot. Dit kan ook leiden tot een vermindering van de kosten voor medische behandelingen en ziekteverzuim.

Verbetering van de gezondheid en vitaliteit van werknemers

Een PMO kan helpen bij het verbeteren van de gezondheid en vitaliteit van werknemers. Het onderzoek brengt eventuele risicofactoren voor ziekten en gezondheidsproblemen aan het licht. Op basis van de resultaten kunnen er preventieve maatregelen worden genomen, zoals het bieden van gezonde voeding en bewegingsprogramma’s. Dit kan bijdragen aan een gezondere levensstijl van werknemers en een vermindering van ziekteverzuim.

Verhoogde betrokkenheid en tevredenheid van werknemers

Een PMO kan bijdragen aan een verhoogde betrokkenheid en tevredenheid van werknemers. Het laat zien dat de werkgever betrokken is bij de gezondheid en veiligheid van de werknemers en dat zij waardevol zijn voor de organisatie. Dit kan leiden tot een hogere werknemerstevredenheid en betrokkenheid.

Een PMO door Adaptics

Adaptics is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van PMO’s. Het bedrijf biedt op maat gemaakte PMO’s aan die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van jouw organisatie. De PMO’s van Adaptics worden uitgevoerd door ervaren medische professionals en worden uitgevoerd op een efficiënte en discrete manier.