Laatst bijgewerkt op 19 mei 2023, 16:37

Crystal Clear is voor veel mensen een bekend drankje. Wie wil nou geen bruisend water met een fruitige twist om je dorst te lessen? En al helemaal als het drankje nagenoeg calorievrij is: fabrikant Vrumona geeft namelijk aan dat Crystal Clear 1 kcal bevat per 100 ml.

Een vraag die wel regelmatig gesteld wordt, is of dit drankje gezond is. Nou, hier is het antwoord: Crystal Clear kan een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een verfrissend alternatief voor suikerhoudende frisdranken. Crystal Clear is in de basis namelijk gewoon bruisend water met een vleugje fruitige smaak. Het wordt gemaakt door natuurlijke of kunstmatige smaakstoffen toe te voegen aan het bruisende water. Het beste is dat er geen toegevoegde suikers en daardoor nauwelijks calorieën in zitten. Dus als je op zoek bent naar een drankje zonder de zoete rommel, dan is Crystal Clear een goede optie.

Wat betreft voedingsstoffen, is Crystal Clear zoals gezegd vrijwel leeg. Het bevat geen vetten, eiwitten of vezels. Het draait allemaal om dat verfrissende bruisen en die lekkere fruitsmaak. Maar let op: hoewel Crystal Clear geen suiker bevat, zitten er wel degelijk smaakstoffen in, zoals citroenzuur en kunstmatige aroma’s. Het drankje kan dus nog steeds schadelijk zijn voor je tanden bij overmatig gebruik. Dus drink het met mate; nou ja, dat geldt natuurlijk voor bijna alles.

Wat zegt de wetenschap over de gezondheidsvoordelen van Crystal Clear? Nou, er is niet echt veel specifiek onderzoek naar gedaan. Maar laten we eerlijk zijn, Crystal Clear is gewoon bruisend water met een beetje smaak. Het kan helpen om gehydrateerd te blijven zonder al die extra suikers en calorieën. En we weten allemaal dat voldoende hydratatie essentieel is voor een goede gezondheid. Door de koolzuur, vult het drankje daarnaast meer dan als het van plat water gemaakt zou zijn.

Dus hier is de bottom line: Crystal Clear kan een verfrissende en smaakvolle drankoptie zijn. Het is een prima keuze als je op zoek bent naar een alternatief voor suikerhoudende frisdranken. Maar het is belangrijk om het met mate te consumeren en te onthouden dat het geen voedingsstoffen levert. Gezond is het dus niet, maar ongezond ook niet. Het is eigenlijk vooral water met koolzuur en wat (kunstmatige) aroma’s. Het is vooral een goede vervanger voor suikerhoudende drankje.

Dus geniet van Crystal Clear als een lekkere en verfrissende traktatie, maar houd altijd in gedachten dat het geen vervanging is voor een gezonde levensstijl.