Laatst bijgewerkt op 1 mei 2023, 9:26

Steeds meer mensen omarmen een vegan lifestyle. En terecht natuurlijk! Juist als vegan wil je gezond met je lichaam en leven bezig zijn. Wil je op een verantwoorde manier afvallen? Kies dan de beste vegan maaltijdshake voor jou! Wij helpen je in dit artikel graag met het vinden van jouw beste keuze.

 

De top 5 beste vegan maaltijdshakes van 2023

Eerst maar eens even een overzicht van wat wij zelf de beste vegan shakes vinden:

  1. Orangefit Hero vegan maaltijdshake (via Bol.com): wij worden heel enthousiast van de Orangefit Hero vegan maaltijdshake. Vooral omdat er geen kunstmatige voedings- en zoetstoffen aan zijn toegevoegd, en er geen lactose inzit. Daarnaast is er sowieso geen suiker toegevoegd aan de maaltijdshake, wat altijd fijn is. Vooral omdat de maaltijdshake ook zonder extra suiker al echt helemaal prima smaakt. Wij vinden zelf de smaak bosbes erg lekker, maar vanille is ook mogelijk.
  2. Timfit vegan maaltijdshake (via Timfit.com): Timfit maakt maaltijdvervangers waar goed over nagedacht is, met extra veel proteïnen en een doordachte combinatie van voedingssupplementen. Niet zo flashy, maar wel wetenschappelijk goed onderbouwd. Zo kun je volgens Timfit door de goed belanceerde samenstelling van de maaltijdshakes in principe 2 van de 3 maaltijden vervangen door hun shake. Uniek bij Timfit: je kunt gratis begeleiding krijgen via hun voedingscoaches!
  3. Body & Fit vegan perfection maaltijdshake (via bodyandfit.com): Body & Fit heeft, als grote speler in gezonde voeding, natuurlijk ook een assortiment vegan maaltijdshakes in de aanbieding. Ook hier weer zonder toegevoegde suikers, maar wel in unieke smaken: salted caramel (yes!), strawberry banana, cappucino en nog veel meer.
  4. yfood vegan maaltijdshake (via yfood.nl): het van origine Duitse yfood heeft een sterke focus op duurzaamheid. De vegan maaltijdshakes van yfood zijn dus niet alleen lekker en gezond, maar ook duurzaam! En wat een lekkere smaken hebben ze in de aanbieding: berry, koffie, banaan, choco en vanille. Weet je niet welke je moet kiezen? Dan heeft yfood een handige taster voor je!
  5. De Cabau Lifestyle vegan maaltijdshake (via Bol.com): ben je een echte powervrouw die op zoek is naar een vegan maaltijdshake? Dan is de Cabau Lifestyle High Proteine meal echt wat voor jou! In de smaak banaan choloca (mmm).

 

De beste aanbiedingen

Ben je een echte deal hunter? Benieuwd naar de meest recente aanbiedingen die we voor je hebben gevonden? Check dan onze maaltijdshake-aanbiedingen!

 

Waarom maaltijdshakes?

Voor de liefhebber nog even kort het waarom achter de maaltijdshake. Natuurlijk is gezond eten in alle gevallen de beste manier om gezond te leven, maar soms heb je een extra zetje nodig. En dan kan een maaltijdshake helpen:

Je wil afvallen: maaltijdshakes zijn niet alleen voedzaam en vullend, maar bevatten ook vitaminen, mineralen en andere supplementen die ervoor zorgen dat je op een verantwoorde wijze af en toe een maaltijd kunt overslaan.

Je bent veel onderweg en wil toch gezond eten: een maaltijdshake kan ook enorm helpen om ervoor te zorgen dat je niet ongezond gaat snacken op je normale eetmomenten. Bijvoorbeeld als je het even heel druk hebt en je veel onderweg bent. Een maaltijdshake is dan een eenvoudige en snelle manier om toch gezond te blijven eten.

Je bent hard aan het trainen en hebt aanvullende voeding nodig: als je heel veel sport, verbrand je ook veel calorieën. Dat kan leiden tot gewichtsverlies, terwijl je dat op dat moment helemaal niet wil. Daarnaast bevatten maaltijdshakes relatief veel eiwit/proteïne, wat bijdraagt aan spiervorming. Ook handig als je aan het trainen bent!

In zijn algemeenheid is een maaltijdshake (in poedervorm of al voorgemixt met water) een manier om tegen beperkte calorieen toch een vol gevoel te krijgen. En dat volle gevoel bereik je op een behoorlijk gezonde manier (veel gezonde voedingsstoffen), al moet je wel opletten dat je geen maaltijdshakes koopt met een overdosis suiker. Wij letten daar voor jou natuurlijk ook op!

 

Waarom vegan?

En waarom zou je dan een vegan maaltijdshake willen? Dat kan zijn omdat je volledig vegan bent en op zoek bent naar een maaltijdshake, natuurlijk. Of misschien wil je via zo’n maaltijdshake kennis maken met de vegan lifestyle? Of is vegan eten voor jou de beste manier om voedselallergieën te ontlopen (lactose-intolerantie, bijvoorbeeld)? Allemaal hele terechte redenen om op zoek te gaan naar de beste vegan maaltijdshake!

Bij maaltijdshakes in het algemeen, maar zeker bij vegan shakes, is het wel belangrijk om te letten op de hoeveel koolhydraten in de shake. Uiteindelijk is het met name het gehalte aan eiwitten dat zorgt voor een voldaan gevoel. Koolhydraten worden sneller toegevoegd aan goedkopere maaltijdshakes, om ervoor te zorgen dat de shake in ieder geval lekker (lees: zoet) smaakt.

 

Meer tips & aanbiedingen

Wil je meer weten over maaltijdshakes? Lees dan ons artikel over de beste maaltijdshakes (niet alleen vegan), of check de beste aanbiedingen voor maaltijdshakes. Als we vegan maaltijdshakes in de aanbieding vinden, dan vermelden we dat altijd!