Laatst bijgewerkt op 20 november 2022, 15:59

Met een maaltijdshake kun je één of meer maaltijden op een dag overslaan. Meestal koop je zo’n shake in poedervorm, zodat je zelf de maaltijdshake kan maken wanneer het je uitkomt. Ook direct klare shakes zijn mogelijk. Maar welke kies je nou? Wij zetten de beste maaltijdshakes voor je op een rij!

DE TOP 3 MAALTIJDSHAKES VAN 2022

Maaltijdshakes zijn er in verschillende soorten: smaak en verpakkingsgrootte verschillen per aanbieder. Daarom tonen we je alleen de populairste merken. Vervolgens kun je zelf de smaak en eventueel zelfs verpakkingsgrootte bepalen:

 

1. Weight Care: de beste all-round maaltijdshake

De maaltijdshakes van Weight Care zijn verkrijgbaar in diverse populaire smaken, zoals vanille, chocola, banaan, bosvruchten en aardbei.  Een portie shake bevat ongeveer 200 calorieen, maar wel 1/3 van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen. Vervang je 1 maaltijd per dag door een maaltijdshake van Weight Care dan bespaar je dus al gauw 200 tot 600 calorieën. Je vindt de maaltijdshakes in een verpakking van 436 gram. Weight Care is al ruim 30 jaar expert in producten om verantwoord mee af te vallen. En dat is wat we bedoelen met ruime ervaring!

> Check de prijs (via Bol.com)

2. Body & Fit: onze runner up voor afslankers

Ook deze maaltijdshake van Body & Fit is laag in calorieën en beschikbaar in diverse populaire smaken, zoals banaan, cappuccino, chocola, kokosnoot, aarbeid en vanille. Qua verpakkingen kun je kiezen uit 406, 1044 en 2030 gram. Met de eerste maak je ongeveer 7 shakes en met de laatste circa 35 maaltijdshakes. Body & Fit bestaat nog niet zo lang als Weight Care, maar is door de Consumentenbond wel getest als beste maaltijdvervanger voor gewichtsverlies! En laten we wel zijn, dat is een belangrijke reden om maaltijdshakes in te zetten natuurlijk. Is dat je doel? Dan is de Body & Fit maaltijdshake echt een winnaar!

>  Check de prijs (via Body & Fit)

3. Modifast: een gemakkelijk alternatief

Modifast is een vertrouwde fabrikant van gezondheidsproducten, dus ook de lijn van maaltijdshakes en drinks is populair. Onze tip: cranberry, mjam. Maar wees gerust: de Modifast shakes zijn in diverse smaken beschikbaar als aardbei, banaan, koffie, chocola en vanille. Ook vind je ze zowel kant-en-klaar in flesjes van 236 ml en zakjes van 55 gram. Modifast is dus een goede keuze als je en gemaksmens bent en je hebt geen zin om zelf maaltijdshakes aan te maken.

> Check de prijs (via Bol.com)

 

Wat zijn?

Over maaltijdshakes

Maaltijdshakes zijn voedingssupplementen die over het algemeen minder calorieën bevatten dan een gemiddelde maaltijd. Daarmee komt je caloriebudget op dagbasis dus lager uit dan normaal, terwijl je hongergevoel tegen wordt gegaan. Het effect: een calorietekort en daarmee dus afvallen geblazen. Wat zit er dan wel in? Vooral vezels, vitaminen en mineralen. Oftewel: een voldaan gevoel minus de calorieën die daar doorgaans bijhoren.

MEER KEUZE IN MAALTIJDSHAKES NODIG?

Heb je meer keuzemogelijkheden nodig om je favoriete maaltijdshake te vinden? Geen probleem, hebben we aan gedacht. Kijk bijvoorbeeld bij Bol.com naar de best verkochte shakes van 2022.

> Bekijk de populairste maaltijdshakes bij Bol.com

Er zijn zo veel maaltijdshakes te vinden, dat we er ook graag een paar uitlichten die zich richten op speciale doelgroepen:

  • Ben je een powervrouw en vooral op zoek naar een shake die helpt bij spieropbouw en spierherstel? Check dan de protein shake van Cabau Lifestyle!
  • Identificeer je jezelf vooral als een patser (m/v)? Dan hebben we voor jou de maaltijdshakes van Patser.life.
  • Ben je iets meer low-key en vind je zorgvuldig samengestelde en wetenschappelijk onderbouwde afvalsupplementen fijn? Check dan de shakes van Timfit maar eens.
  • Tot slot… Ben je vegan? Dan heeft Timfit ook vegan varianten voor je!

> Of heb je interesse in een suikervrije maaltijd? Lees dan ons artikel over suikervrije maaltijdshakes.

Meer keuze
Aanbiedingen

Op zoek naar een mooie aanbieding?

Snappen we! Op dit moment hebben we de volgende aanbiedingen gevonden:

> Maaltijdshakes in de aanbieding bij Body & Fit

> Dieetpakketten met maaltijdshakes: de Get Skinny en het Bloom Transformation pack.

Check ook een overzicht van al onze gezonde aanbiedingen!

Er kan altijd nog meer bij!

Wil je liever meer weten over andere manieren waarop je verantwoord kan afvallen? Gezondermeer biedt artikelen over de beste maaltijdvervangers en maaltijdrepen van 2022 in ons thema eten.

Of lees ons blogposts over gezondheid. Zoals over de invloed van je metabolisme op je gezondheid, gezond afvallen en gezond eten. Gewoon grasduinen in ons blog kan natuurlijk ook.