Met een maaltijdshake kun je één of meer maaltijden op een dag overslaan. Meestal koop je zo’n shake in poedervorm, zodat je zelf de maaltijdshake kan maken wanneer het je uitkomt. Ook direct klare shakes zijn mogelijk.

Maaltijdshakes bevatten over het algemeen minder calorieën dan een gemiddelde maaltijd en daarmee kom je op dagbasis dus lager uit dan normaal. Het effect: een calorietekort en daarmee dus afvallen geblazen. Wat zit er dan wel in maaltijdshakes? Welnu, een maaltijdshake bestaat vooral uit vezels, vitaminen en mineralen. Oftewel: een voldaan gevoel minus de calorieën die daar doorgaans bijhoren.

Maar wat zijn nou de lekkerste, populairste en meest verkochte maaltijdshakes van dit moment? Wij zetten de top 3 voor je op een rij!

 

DE BESTE MAALTIJDSHAKES (2022)

Maaltijdshakes zijn er per merk in verschillende variaties, doorgaans qua grootte en smaak. Daarom tonen we je in onderstaande top 3 de verschillende merken maaltijdshakes. Vervolgens kun je zelf de smaak en eventueel zelfs verpakkingsgrootte bepalen:

  1. Weight Care Maaltijdshakes (diverse smaken in 436 gram verpakking): de maaltijdshakes van Weight Care zijn verkrijgbaar in diverse populaire smaken, zoals vanille, chocola, banaan en aardbei.  Een portie shake bevat ongeveer 200 calorieen, maar wel 1/3 van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen. Vervang je 1 maaltijd per dag door een maaltijdshake van Weight Care dan bespaar je dus al gauw 200 tot 600 calorieën.

  2. Modifast Maaltijdshakes: Modifast is een vertrouwde fabrikant van gezondheidsproducten, dus ook de lijn van maaltijdshakes en drinks is populair.

  3. Body & Fit Low Calorie Meal (diverse smaken in 2030 grams verpakking): ook deze maaltijdshake van Body & Fit is laag in calorieën en beschikbaar in diverse populaire smaken. Qua verpakkingen kun je kiezen uit 406, 1044 en 2030 gram. Met de eerste maak je ongeveer 7 shakes en met de laatste circa 35 maaltijdshakes.

 

MEER KEUZE IN MAALTIJDSHAKES NODIG?

Heb je meer keuzemogelijkheden nodig om je favoriete maaltijdshake te vinden? Geen probleem, hebben we aan gedacht. Kijk bijvoorbeeld bij Bol.com naar de best verkochte maaltijd shakes in 2022.

Bekijk de populairste maaltijdshakes bij Bol.com

 

Maaltijdvervangers en maaltijdrepen

Wil je meer weten over andere manieren waarop je verantwoord kan afvallen? Gezondermeer biedt artikelen over de beste maaltijdvervangers en maaltijdrepen van 2022. Of lees ons artikel over gezond afvallen en gezond eten.