Laatst bijgewerkt op 18 juni 2024, 20:15

Heb je zin om binnenkort weer eens uit eten te gaan in een sushirestaurant, maar maak je je zorgen over of dit wel gezond is? Uit eten gaan is natuurlijk hartstikke lekker en gezellig, maar het past niet altijd binnen een gezonde leefstijl. Ben je dol op sushi en wil je graag lekker en enigszins gezond eten? Dan is het goed om te weten hoe je dat het beste aanpakt. Wij helpen je op weg en sommen hieronder een aantal handige tips voor je op.

Kies voor verse vis en zeevruchten

Ga je uit eten in een sushirestaurant maar wil je rekening houden met je gezonde leefstijl? Dan is het een goede tip om voor verse vis en zeevruchten te kiezen in je gerechten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld tonijn, zalm en garnalen. Die soorten vis bevatten minder verzadigde vetten, maar zijn daarentegen wel voorzien van gezonde vetten.

Als je graag gezonde keuzes maakt, is het verstandig om gefrituurde sushirolletjes zoveel mogelijk te vermijden. Die bevatten vaak een stuk meer calorieën, wat weer minder goed in een gezonde leefstijl past. Door voor verse vis en zeevruchten te gaan, ben je verzekerd dat je eiwitten, omega-3 vetzuren en andere relevante voedingsstoffen voor het lichaam binnenkrijgt.

Kies voor sushi met groenten en/of zeewier

Een andere goede manier om gezond uit eten te gaan in een sushi restaurant, is door te kijken naar de mogelijkheden met groenten en zeewier. Als je gaat voor sushirollen met groenten of zeewier, maak je een gezonde keuze. Denk daarbij aan bijvoorbeeld sushi met wortel, komkommer of avocado. Zeewier is vaak ook een goede bron aan belangrijke voedingsstoffen en is daarmee een gezond bijgerecht tijdens je etentje. Wil je genieten van sushirollen en bijgerechten van hoge kwaliteit? Dit sushi restaurant in Eindhoven is dan een bezoek waard. Bij de menu opties kun je aan de hand van iconen eenvoudig zien of een gerecht bijvoorbeeld vegetarisch is of vis bevat. Zo pik je de gezondere opties er snel tussenuit.

Pas op met sauzen

Veel mensen kiezen ervoor om sauzen te nuttigen bij hun sushi. Dat is natuurlijk erg lekker, maar niet altijd even gezond. Veel sauzen zijn voorzien van toegevoegde suikers, of ze bevatten juist veel zout, waardoor het niet de gezondste keuze is. Als je echt gezond wilt blijven eten als je in een sushirestaurant bent, is het daarom slim om op te passen met deze sauzen. Kies voor gerechten met weinig of geen saus of vraag om een apart bakje naast je gerecht, zodat de saus niet meteen over je gerecht zit. Kun je echt niet zonder saus, probeer de hoeveelheid hiervan dan te beperken.

Eet niet te veel

Sushi kun je op een gezonde manier eten, maar het is nog steeds mogelijk dat het een hoog aantal calorieën bevat. Alleen al de sushirijst kan behoorlijk calorierijk zijn. Wil je niet te veel calorieën binnenkrijgen, dan is het een goede tip om met mate te eten. Geniet van je gerechten, maar bestel niet meteen te veel. Luister naar je lichaam en stop met eten als je vol zit. Voldoende drinken naast je eten is ook een belangrijke tip, want daardoor voel je je sneller voel. En dan uiteraard liever geen (zoete) alcoholische dranken, maar bijvoorbeeld water of groene thee.

Deze tips helpen je erbij om gezonde keuzes te maken als je een etentje hebt in een sushirestaurant. Zo hoef je je etentje niet af te zeggen en kun je alsnog genieten van lekker eten en de gezelligheid, maar dan op een gezondere manier!