Laatst bijgewerkt op 16 juni 2024, 14:49

Mushroom coffee. Dat is echt helemaal hot en happening. Ook jij kent vast vrienden of kennissen die het proberen en er enthousiast over zijn. Maar wat is het precies? En waarom zou je het drinken? Daar lees je hier meer over!

 

Wat is mushroom coffee?

Mushroom coffee is simpelweg koffie die is gemengd met poeder van bepaalde paddenstoelen. En nee, het zijn niet de paddenstoelen waar je misschien aan denkt.

Het gaat hier om geneeskrachtige paddenstoelen zoals reishi, chaga, lion’s mane en cordyceps. Deze paddenstoelen zijn al eeuwenlang populair in de traditionele Aziatische geneeskunde. En je gaat er niet als een malloot van spacen, zoals bij magic truffels het geval is.

 

Waarom zou je mushroom coffee drinken?

Je vraagt je nu ongetwijfeld af: waarom zou je paddenstoelen aan je koffie toevoegen? Is het gezond, is het lekker, is het allebei? Dit zijn de belangrijkste redenen waarom mushroom coffee zo interessant is:

  1. Gezondheidsvoordelen: Paddenstoelen zoals reishi en chaga zitten boordevol antioxidanten. Lion’s mane wordt geprezen om zijn mogelijke voordelen voor de hersenen, en cordyceps zou goed zijn voor je energie.
  2. Minder cafeïne, meer energie: Mushroom coffee bevat vaak minder cafeïne dan gewone koffie. Dit betekent minder kans op die nare cafeïne-crash later op de dag, terwijl je toch lekker wakker en alert blijft.
  3. Immuunboost: Veel van deze paddenstoelen staan bekend om hun immuunversterkende eigenschappen. Een kopje mushroom coffee kan je dus net dat beetje extra bescherming geven in het griepseizoen.

Daar kan niemand op tegen zijn, toch? Als het tenminste ook lekker is.

 

Hoe smaakt mushroom coffee?

Je hoeft niet bang te zijn dat je koffie ineens naar champignonsoep smaakt. De smaak van mushroom coffee is verrassend subtiel. De meeste mensen vinden dat het gewoon naar koffie smaakt, met misschien een lichte aardse ondertoon. Als je fan bent van koffie, is de kans groot dat je mushroom coffee ook lekker vindt.

 

Waar kun je het kopen?

Mushroom coffee kun je op verschillende manieren maken. Je kunt het poeder kopen en toevoegen aan je gewone koffie, of je kunt kant-en-klare mushroom coffee kopen, die je net als gewone oploskoffie klaarmaakt. Het is net zo makkelijk als je dagelijkse bakkie pleur.

Gelukkig is mushroom coffee makkelijk te vinden. Veel natuurvoedingswinkels en online winkels (zoals LiveHelfi) hebben het in hun assortiment. Merken zoals Four Sigmatic en RYZE zijn populair en bieden verschillende smaken en combinaties aan.

Wij zijn erg fan van de Four Sigmatic-koffie met Cordyceps (een wat zachte smaak) en Lion’s Mane (een wat frissere smaak). Beide zijn gemaakt op basis van Arabica-bonen en smaken niet naar paddestoelen ofzo. Gewoon lekkere koffie.

> Koop Four Sigmatic Cordyceps en Four Sigmatic Lion’s Mane koffie bij LiveHelfi, of check hun volledige assortiment. Een beperkter assortiment is ook te vinden bij Bol

 

Mushroom coffee proberen

Mushroom coffee is een interessante en gezonde twist op je dagelijkse kop koffie. Met voordelen variërend van een immuunboost tot een betere energiebalans, is het zeker het proberen waard. En het beste van alles? Het smaakt gewoon lekker!

Dus waar wacht je nog op? Probeer het eens en kijk zelf waarom zoveel mensen over mushroom coffee te spreken zijn!