Laatst bijgewerkt op 4 oktober 2023, 21:56

Mooi nieuws! Na een lange ontwikkelperiode is een paar maanden geleden het Nederlandse diabetesplatform diabetes.nl live gegaan. Diabetes.nl geeft uitleg over de ziekte, hulpmiddelen die je kunt gebruiken en lopende onderzoeken. Maar belangrijker nog: het is een platform waar diabetespatiënten, ouders van patiënten en andere betrokkenen elkaar kunnen ontmoeten en helpen.

Zo wordt er actief geblogd door mensen die zelf diabetes hebben of zorgen voor mensen met diabetes. Check de blogpagina voor wat voorbeelden van mensen die zelf vertellen hoe ze me diabetes omgaan. Eén van onze redacteuren schrijft hier bijvoorbeeld over zijn ervaringen als vader van een kind met diabetes in het blog  ‘Help, mijn kind heeft diabetes!‘.

Ook wordt er gediscussieerd over diverse onderwerpen, zoals de beste insulinepompen, slimme insulinepennen en dergelijke meer. Kijk hiervoor op de gespreksonderwerpen-pagina.

Het platform is relatief nieuw, dus nog enorm in aanbouw. Dat is aan de ene kant fijn, want je kunt met je feedback heel concreet zorgen dat diabetes.nl steeds beter wordt. Aan de andere kant is de site ook nog niet zo gevuld met content van gebruikers als wanneer het al jaren had bestaan. De basis die er ligt is in ieder geval goed!

Je hoeft je geen zorgen te maken over of de site wel betrouwbaar is, want diabetes.nl is een initiatief van gerenommeerde partijen. De site is gemaakt door 5 grote diabetesorganisaties: de Bas van de Goor Foundation, Diabetes Fonds, Diabetesvereniging Nederland, Stichting DON en Stichting JDRF Nederland.

Aanmelden voor diabetes.nl is verder gratis en kan op de aanmeldpagina.