Laatst bijgewerkt op 14 juni 2024, 11:32

Jawel, het is zover. Het gaat spannend worden voor liefhebbers van sporthorloges! Niet alleen kondigde Apple afgelopen woensdag 7 september een nieuwe Apple Watch 8 en Apple Watch SE aan (dat was verwacht), maar ook het nieuwe sporthorloge Apple Watch Ultra. Wordt het oppassen voor Garmin, Polar en de zijnen?

 

Apple is al jaren de dominante leverancier van smartwatches. Woensdag is duidelijk geworden dat Apple op zoek is naar meer, namelijk: een belangrijke speler worden in de lucratieve markt voor sporthorloges. Daar zijn Garmin, Polar en Suunto grote spelers. Sporthorloges zijn groter, steviger, met uitgebreide trackingopties, en met een stevige batterijduur.

 

Is de Apple Watch een serieus sporthorloge?

Apple Watch ultra sporthorloge

Bron: Apple Newsroom

 

Is het Apple gelukt om met de Apple Watch Ultra een sporthorloge te maken dat kan wedijveren met de expertise van Garmin en collega’s? Dat is nog te vroeg om te zeggen, maar de Apple Watch Ultra ziet er fantastisch uit en checkt heel veel belangrijke checkboxes voor serieuze atleten:

  • Stevigheid: de Watch Ultra is gemaakt van titanium met saffierglas. Check.
  • Batterijduur: gaat 36 uur mee, met een nieuwe low power mode dit de batterij oprekt tot 60 uur. Redelijk check.
  • Waterbestendigheid: EN13319-certificering tot op 100 meter. Check.
  • Leesbaarheid: extra groot scherm (49mm kast) dat enorm helder kan (2000 nits). Check.
  • Extra knoppen voor directe bediening: nou ja, eentje dan. Check.
  • Maximale GPS-connectiviteit: extra GPS band (L5). Check.
  • Temperatuurbestendig: werkt tussen -20 en 55 graden. Check.

Het moge duidelijk zijn, dat Apple een serieuze concurrent wil worden van Garmin en Polar. Want naast deze kleine opsomming, heeft Apple ook hard gewerkt aan extra trackingsmogelijkheden, kompasfunctionaliteit, dieptemeting (voor duiken), nachtmodus en nog veel andere specifiek op extreme sporten gerichte functionaliteiten.

Ook de prijs ligt in de range van professionele sporthorloges: 999 euro!

 

> Interesse? Koop de Apple Watch Ultra bij CoolBlue