Laatst bijgewerkt op 24 april 2023, 9:45

Wil je thuis aan je gezondheid werken, maar heb je niet genoeg ruimte om een hometrainer neer te zetten? Dan is een stoelfiets voor jou de uitkomst! Stoelfietsen zijn er in allerlei varianten en maten, maar zijn doorgaans veel compacter dan een hometrainer. We helpen je graag met een overzicht van de beste stoelfietsen.

 

Er zijn heel veel verschillende soorten stoelfietsen. Is comfort voor jou belangrijk? Dan bestaan er zelfs instelbare stoelfietsen! We vertellen je dan ook graag over de beste stoelfietsen die je zou kunnen kopen om op een flexibele manier aan je gezondheid te werken.

 

Top 3 beste stoelfietsen

Laten we beginnen met een overzichtelijke top 3 van de beste stoelfietsen in 2022:

  1. De VirtuFit V1 bureautrainer: deze stoelfiets is enorm goed verstelbaar op het gebied van weerstand. Daarmee kun je de VirtuFit V1 zelfs gebruiken als je moet revalideren. Het is dan wel weer zo dat deze stoelfiets niet enorm geschikt is voor zwaar sporten. Wel fijn dat je zowel je benen als armen kunt trainen met dit apparaat! Zoek je een iets luxere stoelfiets, met computer? Dan is daar de VirtuFit V3.
  2. De Tunturi Cardio Fit D10 Under Desk bike: de Tunturi Cardio Fit D10 werkt vergelijkbaar met de VirtuFit, maar is veel meer dan dat model ook geschikt voor de actievere sporter. De weerstand kan behoorlijk hoog worden ingesteld. Het apparaat is daarnaast klein genoeg om onder je bureau te gebruiken (ideaal voor thuiswerkers!) en is uitgerust met een monitor die afstand, tijd en dergelijke voor je bijhoudt.
  3. De Cubii Jr premium stoelfiets:ben je op zoek naar een premium stoelfiets? Fluisterstil, voorzien van de nodige electronica en winnaar van een mooie designprijs? Dan is dit het model dat je zoekt, uitgerust met een mooie display.

 

Meer keuze in stoelfietsen nodig?

Heb je het gevoel dat je niet genoeg keuze had in bovenstaand overzicht? Er zijn natuurlijk ongelooflijk veel verschillende soorten stoelfiets te vinden. Belangrijke verschillen om in de gaten te houden zijn:

Hoeveel weeg je? Check dat de stoelfiets jouw lichaam goed kan ondersteunen

Hoe vaak ga je trainen? Kijk dan of je een model wil dat motoraangedreven is of juist werkend op basis van weerstand

Waar ga je de stoelfiets zetten? Hoeveel ruimte heb je? Kies op basis daarvan voor opvouwbaar/meeneembaar of niet

Hoe intensief ga je trainen? Gebruik dat om te selecteren op stoelfietsen voor beginnende en lichte sporters of juist meer voor intensievere workouts.

Weet je wat je belangrijk vindt? Kijk dan zelf eens op Bol.com via onderstaande link:

> De populairste stoelfietsen bij Bol.com

 

Op zoek naar een mooie aanbieding?

Snappen we! Bekijk dan direct ons overzicht van aanbiedingen voor stoelfietsen. Of bekijk al onze gezonde aanbiedingen op een rijtje.