Maaltijdrepen zijn een mooie manier om bijvoorbeeld je ontbijt of je lunch te vervangen. Meestal hebben maaltijdrepen een smaakje als vanille of chocola, om ervoor te zorgen dat je in ieder geval niet tegen heug en meug jezelf volstouwt met smakeloze happen.

Een gemiddelde maaltijdreep levert doorgaans 150-250 kcal aan energie, ongeveer even veel als 2 goed gesmeerde boterhammen. Voldoende om een paar uur mee verder te kunnen dus!

De huidige maaltijdreep is eigenlijk een doorontwikkeling van de eiwitreep die vroeger vooral veel door sporters gebruikt werd, maar dan met veel uitgebreidere ingredienten. Daardoor is ook het toepassingsgebied van de reep veel breder geworden: niet alleen zinvol voor sporters die hun spieren willen opbouwen, maar ook een goede manier om aan gewichtsbeperking te doen voor ‘normale’ mensen. Een mooie ontwikkeling dus. Bekende merken maaltijdrepen zijn bijvoorbeeld Atkins, Modifast en Weight Care. Al deze maaltrijdrepen doen in wezen hetzelfde: een caloriearme wijze om je maaltijd te vervangen met voeding die eiwitrijk en suikerarm is.

DE TOP 3 MAALTIJDREPEN

1. Weight Care Maaltijdreep (bijvoorbeeld in de smaak cranberry cheesecake): de maaltijdreep van Weight Care is een solide en goed geprijsde maaltijdreep in een aantal gewilde smaken.

2. Modifast maaltijdreep: eveneens een solide reep, ook in grotere verpakkingen verkrijgbaar voor diegenen die geleidelijk aan willen afvallen over een langere periode.

3. Gerlinea maaltijdreep: op zoek naar creatievere smaken, zoals chocolade-kokos? Dan is Gerlinea wat voor je!

 

MEER KEUZE IN MAALTIJDREPEN NODIG?

Heb je meer keuze nodig om je favoriete probiotica te vinden? Kan natuurlijk! Kijk bijvoorbeeld bij Bol.com naar de best verkochte probiotica.

> Bekijk hier direct de populairste maaltijdrepen bij Bol.com