Laatst bijgewerkt op 14 juni 2024, 13:39

Een stijlvolle, leuke, praktische en gezondheidsbewuste keuze: de smartwatch! Met een smartwatch kun je je sportprestaties, gezondheid en meldingen van je smartphone bijhouden. Klinkt ideaal, toch? Maar welke smartwatch is de allerbeste voor jou? In dit artikel ontdek je het. Wij delen met veel enthousiasme onze top 5 beste smartwatches voor dames met je. Lees snel verder!

Heb je haast? Bekijk dan meteen alle smartwatches bij:
> bol.com
> Coolblue

 

Inhoud

> Beste smartwatch voor dames: waar let je op?
> Top 5 beste smartwatch voor dames

Beste smartwatch voor dames: waar let je op?

Voordat je besluit een smartwatch aan te schaffen, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alle belangrijke aspecten. Maar waar let je eigenlijk precies op bij het kiezen van een smartwatch? Om je op weg te helpen, hebben we de volgende belangrijke aspecten voor je opgesomd:

  1. De maat: Meet de omtrek van je pols om de juiste maat te bepalen.
  2. Compatibiliteit: Controleer of de smartwatch geschikt is voor Android of iPhone, zodat hij goed aansluit op je telefoon.
  3. Functionaliteiten: Welke gegevens meet de smartwatch? Wil je informatie over afstand, calorieën, hartslag, slaap, snelheid, stappen, stress, of allemaal?
  4. Geschiktheid voor sport: Is de smartwatch geschikt voor jouw favoriete sport? Is hij bijvoorbeeld waterdicht of bestand tegen extreme temperaturen?

Top 5 beste smartwatch voor dames

Nu je weet waar je op moet letten, is het tijd om jouw ideale smartwatch te vinden. Maar wat is nu de beste koop voor jou? Geen zorgen! Wij hebben speciaal voor jou een top 5 beste smartwatches voor dames opgesteld. Dit toplijstje is opgesteld op basis van prijzen, beoordelingen, functies en onze eigen beoordeling.

1. Garmin Vivoactive 5

beste-smartwatch-voor-dames-garmin

⊕ Ingebouwde muziekspeler
⊕ Batterij gaat wel 11 dagen mee
⊕ Extra uitleg en advies
⊖ Meet niet het aantal traptreden

De nummer 1 in deze top is naar onze mening een echte aanrader. De Garmin Vivoactive 5 is een sporthorloge dat je voortdurend op de hoogte houdt van je gezondheid en smartphone meldingen. Het biedt ook advies en tips op basis van de verzamelde gegevens over jouw gezondheid, slaap, trainingen en stressniveau. Bovendien kun je contactloos betalen en genieten van je favoriete muziek met de ingebouwde muziekspeler. De Garmin werkt zowel op Android-telefoons als op de iPhone, met de eigen app van Garmin. De Vivoactive 5 is in 1 maat te verkrijgen en is geschikt voor polsen met een omtrek van 125-190 mm.

Bekijk de Garmin Vivoactive 5 Zwart bij:
> Coolblue

 

2. Apple Watch SE (2022)

beste-smartwatch-voor-dames-apple

⊕ Supersnelle chip
⊕ Geïntegreerde hartslagsensor
⊕ Gps sensor
⊖ Niet te gebruiken met Android

Ook de Apple Watch SE (2022) mag niet ontbreken in dit rijtje. Dankzij de nieuwe chip van Apple reageert het horloge supersnel en zonder haperingen, wat handig is wanneer je snel je sportprestaties of smartphone meldingen wil bekijken. De smartwatch verzamelt een schat aan gegevens, van je hartslag tot je afgelegde afstand, en dit alles zonder dat je je telefoon hoeft mee te nemen dankzij de ingebouwde gps-sensor. Bovendien is de Apple Watch waterdicht. De Apple Watch SE is in 2 maten te verkrijgen, 44 mm (voor een pols van 140‑245 mm) of 40mm (voor een pols van 130‑200 mm). Apple Watches werken alleen in het ecosysteem van Apple, dus niet met Android.

Bekijk de Apple Watch SE (2022) bij:
> Coolblue
> bol.com

 

3. Samsung Galaxy Watch 4 Classic

beste-smartwatch-voor-dames-samsung

⊕ Draaiende bezel om het scherm
⊕ Extra functies & de Samsung Health Monitor app
⊕ Werkt met 4G
⊖ Niet te gebruiken met Apple

Op zoek naar een smartwatch met veel extra functies? Dan zit je bij onze nummer 3 helemaal goed! De Samsung Galaxy Watch4 Classic biedt een gezondheidsfunctie genaamd Bioelectrical Impedance Analysis, waarmee je inzicht krijgt in je vetpercentage, spiermassa en lichaamsvocht. Daarnaast meet de smartwatch ook je bloeddruk en hartslag. Wat deze smartwatch extra handig maakt, is dat het zelf over 4G beschikt, waardoor je je smartphone niet nodig hebt voor internet. De Samsung Galaxy Watch 4 werkt het beste met Samsung-telefoons, al werkt de watch in principe op alle Android-telefoons. Heb je een iPhone? Laat dit horloge dan maar lopen, gaat niet werken.  Verder is de Watch vrij groot (46 mm), dus met smalle polsen kan dit horloge wat overdadig zijn.

Bekijk de Samsung Galaxy Watch4 Classic bij:
> Coolblue
> bol.com

 

4. Fitbit Charge 6

beste-smartwatch-voor-dames-fitbit

⊕ Voordelig
⊕ EDA sensor
⊕ Contactloos betalen
⊖ Geen hoogtemeter

De Fitbit Charge 6 is de ideale smartwatch voor vrouwen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie. De prijs zegt echter niets over de kwaliteit en functies van dit horloge. Met de Fitbit Charge 6 houd je nauwlettend je gezondheid en activiteiten in de gaten. Dankzij de EDA-sensor krijg je zelfs een duidelijk beeld van je stressniveau en ontvang je tips om deze te verlagen. De smartwatch is waterdicht, heeft een batterijduur van zeven dagen en biedt een handige navigatiefunctie rechtstreeks op het scherm. Wat wil je nog meer? De Fitbit werkt met zowel Android-telefoons als iPhones en is lekker klein. Met het bijgeleverde bandje in twee maten past de Fitbit bijna altijd wel om je pols. Nadeel van Fitbit is wel dat veel premium functies in de app zijn verstopt achter een abonnement.

Bekijk de Fitbit Charge 6 bij:
> Coolblue
> bol.com

 

5. Garmin Venu 3S

beste-smartwatch-voor-dames-garmin3s

⊕ Geschikt voor rolstoelen
⊕ Batterij gaat wel 10 dagen mee
⊕ Extra uitleg en advies
⊖ Klein horloge

De laatste smartwatch in dit lijstje van beste smartwatches voor dames verdient zeker wat aandacht. De Garmin Venu 3S is namelijk heel bijzonder: het horloge is geschikt voor rolstoelgebruikers. Met de speciale rolstoelmodus ingeschakeld, kun je optimaal gebruikmaken van de functies. Daarnaast biedt dit sporthorloge gedurende de hele dag advies over hoe jouw trainingen, stressniveau en slaap van invloed zijn op jouw gezondheid. Verder werkt de Venu met zowel Android als iPhone. Het horloge past om polsen met een omtrek van 110-175 mm.

Bekijk de Garmin Venu 3S bij:
> Coolblue
> bol.com

 

5x de beste smartwatch voor vrouwen

  1. Garmin Vivoactive 5
  2. Apple Watch SE (2022)
  3. Samsung Galaxy Watch4 Classic
  4. Fitbit Charge 6
  5. Garmin Venu 3S

 

Hopelijk kun je na het lezen van dit artikel de beste smartwatch voor dames uitkiezen en jouw gezondheid volledig in de gaten houden! Meer lezen? Bekijk dan ook onze top 4 smartwatches.