Laatst bijgewerkt op 24 april 2023, 9:36

Een stijlvol en slim horloge, wie wil dat nu niet? En wie wil nu niet de beste smartwatch van 2023 om zijn of haar pols hebben? “Niemand,” hoor ik je denken. Inderdaad! En in dit artikel helpen we je graag op weg bij je zoektocht naar de best smartwatch voor jou.

 

Twijfel je nog tussen de verschillende soorten slimme horloges die je kunt kopen? Lees dan ons artikel over het verschil tussen smartwatch, sporthorloge en activity tracker. Ben je overtuigd van de smartwatch? Lees dan rustig verder.

 

ONTWIKKELING VAN DE SMARTWATCH

Waar je vroeger al blij mocht zijn dat je horloge de datum kon bijhouden, kan het tegenwoordig niet meer op: berichten, hartslag, hoogte, stappen, GPS, bellen. De smartwatch is zo’n beetje de nieuwe smartphone van 2022. Nou ja, niet helemaal natuurlijk, want de beperkingen van een klein scherm zorgen ervoor dat de smartphone voorlopig zijn centrale rol in ons leven niet verliest. Wel is de smartwatch een uitbreiding van die smartphone die je leven vele male makkelijker kan maken. En nog eens kan helpen met gezond leven ook. Fitness is namelijk bij alle smartwatches een belangrijk aandachtsgebied. In dat opzicht integreren smartwatches allerlei functies uit sporthorloges an activity trackers in een stijlvol en slim pakketje.

 

DE BESTE SMARTWATCHES

We hebben onze keuzes voor beste smartwatch voor je op een rij gezet:

  1. Apple Watch Serie 7: heb je een iPhone? Dan is de Apple Watch een logische keuze voor een smartwatch. Daarnaast is het horloge bijzonder stijlvol en kun je met verschillende bandjes je eigen accent leggen. De Serie 7 heeft daarnaast een scherm dat altijd aan is, GPS, stappenteller, hartslagmeter en nog veel meer. Zo meet het horloge ook nog eens je zuurstofsaturatie, hoogteverschillen en kun je een ECG laten maken. Niet goedkoop, wel geweldig. Apple verkoopt overigens ook nog de SE-versie van de Watch: net iets minder uitgebreid, wel goedkoper. Let op de twee groottematen (41 en 45) en goed om te weten dat de batterij 1-2 dagen meegaat.
  1. Samsung Galaxy Watch 4 Classic: zit je in kamp-Android? Dan is Samsung de aangewezen horlogemaker voor goed geïntegreerde smartwatches. Zoals deze schoonheid, de Galaxy Watch 4 Classic. Net zo functioneel als de Apple Watch, maar dan puur gefocust op Android. En met een heel eigen design, gebaseerd op klassieke herenhorloges. Het is wel een behoorlijk fors horloge. Gelukkig heeft Samsung ook nog een andere variant, de ‘gewone’ Galaxy Watch 4, die in verschillende maten te krijgen is (40 en 44 mm). Net zo fijn, maar net wat lichter van ontwerp. Ook hier: let op de maten en realiseert je dat de batterij 1-2 dagen meegaat.
  1. Fitbit Sense: naast Apple en Samsung legt ook Fitbit zich al een tijdje toe op het maken van smartwatches. En gelukkig maakt Fitbit apparaten die zowel op iOS- als Android-smartphones werken. Een ander verschil is dat Apple en Samsung de smartwatch benaderen als verlengstuk van een telefoon, waarbij er steeds meer fitnessfuncties worden toegevoegd, en Fitbit werkt precies andersom. Die benadert de smartwatch als een fitness device die meer en meer algemene functies krijgt. Wat is het verschil? Nou, de batterij bijvoorbeeld, die gaat makkelijk een week mee. Daarnaast zijn de meet-inzichten echt wel wat uitgebreider bij Fitbit. Daar staat tegenover dat de integratie met iPhone en Android minder diep is dan bij de smartwatches van Apple en Samsung, maar dat zie je vooral terug in kleinere gebruiksdetails. De Sense is echt een volwassen smartwatch voor diegenen die fitness en smart tegelijk willen, in een mooi design. ECG? GPS? Slaaptracking? Check! Overigens verkoopt Fitbit ook een iets gestripte versie van de Sense, de Fitbit Versa 3. Die moet het zonder ECG en stressmeting doen, maar is verder vrijwel hetzelfde (minus 6 maanden gratis Fitbit premium). Fitbit biedt veel extra functionaliteit in zijn app, maar koppelt wel een Premium-abonnement aan een aantal van die functies, zoals de herstelscore die aangeeft hoeveel je lichaam kan hebben die dag en uitgebreide slaapinzichten.
  1. Garmin Vivoactive 4: Natuurlijk laat ook Garmin zich niet onbetuigd in het geweld van de smartwatchgiganten. Garmin biedt daarin de Vivoactive 4/4S, een zeer complete smartwatch die zich absoluut kan meten met de Fitbit Versa. Ook Garmin biedt GPS en een hele suite aan sensoren, alleen ECG zul je moeten missen. De batterijduur is vergelijkbaar met Fitbit, ca. 5-7 dagen. Dat geldt overigens in zijn algemeenheid: de producten van Fitbit en Garmin zijn behoorlijk vergelijkbaar met elkaar (net als Apple en Samsung, overigens). Last met kiezen tussen beide? Probeer ook de apps van Fitbit en Garmin eens om te kijken of je een voorkeur hebt.

Heb je interesse in de Apple Watch, de Fitbit Sense of de Fitbit Versa 3? Na de zomer worden nieuwe modellen verwacht, goed om te weten. Lees er hier meer over.

 

MEER KEUZE NODIG IN SMART WATCHES?

Wil je meer smartwatches vergelijken om een overwogen keuze te maken? Dat kan natuurlijk, vinden wij ook leuk… lekker gadgets kijken! Gebruik onderstaande link om de best verkochte smartwatches bij Bol.com te bekijken

> Bekijk de best verkochte smartwatches bij Bol.com

 

NIET OVERTUIGD? ZOEK DAN EEN ANDER SLIM HORLOGE

Optie 1: hybride smartwatches

Ben je geen fan van de moderne look van smartwatches en wil je gewoon een horloge met wijzers, maar dan wel een slimme? Lees dan meer over hybride smartwatches.

Optie 2: sporthorloges en activity trackers

Heb je het gevoel dat smartwatches net een beetje overkill voor je zijn, of juist iets te generalistisch voor jouw specifieke sportieve behoeften? Lees dan ook eens artikel over de beste sporthorloges en activity trackers van 2022. Zoiets kan best veel meer jouw kopje thee zijn.