Slimme horloges, wie wil ze nu niet? Waar je vroeger al blij mocht zijn dat je horloge de datum kon bijhouden, kan het tegenwoordig niet meer op: berichten, hartslag, hoogte, stappen, GPS…

DE BESTE SMARTWATCHES

We hebben onze keuzes voor beste smartwatch voor je op een rij gezet:

1. Apple Watch Serie 7: heb je een iPhone? Dan is de Apple Watch een logische keuze voor een smartwatch. Daarnaast is het horloge bijzonder stijlvol en kun je met verschillende bandjes je eigen accent leggen. De Serie 7 heeft daarnaast een scherm dat altijd aan is, GPS, stappenteller, hartslagmeter en nog veel meer. Zo meet het horloge ook nog eens je zuurstofsaturatie, hoogteverschillen en kun je een ECG laten maken. Niet goedkoop, wel geweldig. Apple verkoopt overigens ook nog de SE-versie van de Watch: net iets minder uitgebreid, wel goedkoper. Let op de twee groottematen (41 en 45) en goed om te weten dat de batterij 1-2 dagen meegaat. 

2. Samsung Galaxy Watch 4 Classic: zit je in kamp-Android? Dan is Samsung de aangewezen horlogemaker voor goed geïntegreerde smartwatches. Zoals deze schoonheid, de Galaxy Watch 4 Classic. Net zo functioneel als de Apple Watch, maar dan puur gefocust op Android. En met een heel eigen design, gebaseerd op klassieke herenhorloges. Het is wel een behoorlijk fors horloge. Gelukkig heeft Samsung ook nog een andere variant, de ‘gewone’ Galaxy Watch 4, die in verschillende maten te krijgen is (40 en 44 mm). Net zo fijn, maar net wat lichter van ontwerp. Ook hier: let op de maten en realiseert je dat de batterij 1-2 dagen meegaat.

3. Fitbit Sense: naast Apple en Samsung legt ook Fitbit zich al een tijdje toe op het maken van smartwatches. Waar Apple en Samsung de smartwatch benaderen als verlengstuk van een telefoon, waarbij er steeds meer fitnessfuncties worden toegevoegd, doet Fitbit het precies andersom. Die benadert de smartwatch als een fitness device die meer en meer algemene functies krijgt. Wat is het verschil? Nou, de batterij bijvoorbeeld, die gaat makkelijk een week mee. Daarnaast zijn de meet-inzichten echt wel wat uitgebreider bij Fitbit. Daar staat tegenover dat de integratie met iPhone en Android minder diep is dan bij de smartwatches van Apple en Samsung, maar dat zie je vooral terug in kleinere gebruiksdetails. De Sense is echt een volwassen smartwatch voor diegenen die fitness en smart tegelijk willen, in een mooi design. ECG? GPS? Slaaptracking? Check! Overigens verkoopt Fitbit ook een iets gestripte versie van de Sense (zonder GPS bijvoorbeeld), dat is de Fitbit Versa 3.

4. Garmin Vivoactive 4: Natuurlijk laat ook Garmin zich niet onbetuigd in het geweld van de smartwatchgiganten. Garmin biedt daarin de Vivoactive 4/4S, een zeer complete smartwatch die zich absoluut kan meten met de Fitbit Versa. Ook Garmin biedt GPS en een hele suite aan sensoren, alleen ECG zul je moeten missen. De batterijduur is vergelijkbaar met Fitbit, ca. 5-7 dagen. 

ANDERE GEZONDHEIDS GEFOCUSTE HORLOGES

Heb je het gevoel dat smartwatches net een beetje overkill voor je zijn, of juist iets te generalistisch voor jouw specifieke sportieve behoeften? Lees dan ook eens artikel over sporthorloges en over activity trackers. Dat zou best veel meer jouw kopje thee kunnen zijn.

 

MEER KEUZE NODIG IN SMART WATCHES?

Wil je meer smartwatches vergelijken om een overwogen keuze te maken? Dat kan natuurlijk, vinden wij ook leuk… lekker gadgets kijken! Gebruik onderstaande link om de best verkochte smartwatches bij Bol.com te bekijken

> Bekijk de best verkochte smartwatches