Laatst bijgewerkt op 20 mei 2023, 19:07

In ons dagelijks leven brengen we veel tijd zittend door, of het nu op kantoor is, tijdens het studeren of zelfs thuis. Helaas kan langdurig zitten op een oncomfortabele stoel leiden tot diverse gezondheidsproblemen, zoals rugpijn, nekklachten en verminderde productiviteit.

 

De ergonomische kruk, een goed alternatief voor de bureaustoel

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: de ergonomische kruk. Nooit aan gedacht? Dit zijn de redenen waarom een ergonomische kruk beter voor je rug kan zijn dan een normale bureaustoel:

  1. Verbeterde houding: Een van de belangrijkste voordelen van een ergonomische kruk is dat het je in staat stelt om een betere houding aan te nemen tijdens het zitten. In tegenstelling tot traditionele stoelen dwingt een ergonomische kruk je om actief te zitten, waardoor je je rug recht houdt en je wervelkolom in de natuurlijke S-vormige positie blijft. Dit vermindert de druk op je rug en helpt rugpijn en andere gerelateerde klachten te voorkomen.
  2. Versterking van de core-spieren: Door op een ergonomische kruk te zitten, worden je core-spieren actief betrokken. Omdat de kruk geen rugleuning heeft, moet je je evenwicht bewaren door je buikspieren aan te spannen. Dit zorgt voor een lichte training van je buik- en rugspieren terwijl je gewoon zit en je helpt om je kernsterkte te verbeteren. Sterkere core-spieren dragen bij aan een betere lichaamshouding en verminderen het risico op blessures.
  3. Stimuleert actief zitten: Een ergonomische kruk bevordert actief zitten, wat betekent dat je constant kleine aanpassingen aan je houding moet maken. Dit zorgt voor een dynamische zithouding, waarbij je spieren en gewrichten voortdurend in beweging zijn. Actief zitten helpt de bloedsomloop te verbeteren, vermindert het risico op stijfheid en helpt je alerter en meer gefocust te blijven gedurende de dag.
  4. Veelzijdig en aanpasbaar: Ergonomische krukken zijn er in verschillende vormen en maten, waardoor je er een kunt vinden die bij jouw behoeften past. Sommige krukken hebben bijvoorbeeld een zadelvormige zitting die de druk op je dijen vermindert, terwijl andere modellen verstelbare hoogtes hebben om aan te passen aan jouw individuele voorkeur en werkplek. Bovendien zijn ergonomische krukken vaak lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen, waardoor je ze kunt gebruiken waar je maar wilt.
  5. Bevordert een gezonde werkomgeving: Door te kiezen voor ergonomische krukken op de werkplek, draag je bij aan een gezondere werkomgeving. Werkgevers die investeren in ergonomische meubels tonen hun betrokkenheid bij het welzijn van hun werknemers en verminderen het risico op werkgerelateerde blessures. Ergonomische krukken dragen bij aan de algemene gezondheid en tevredenheid van medewerkers, waardoor ze comfortabeler en productiever kunnen werken.

 

Onze top 3 goed beoordeelde ergonomische krukken

Overtuigd? Mooi zo! Dan hebben we een top 3 van interessante ergonomische krukken voor je. Betaalbaar en comfortabel.

De Lurk ergonomische kruk

Deze kruk heeft een uniek ergonomisch zadel met orthopedisch zitkussen, ondersteunt 360 graden beweging en is in hoogte verstelbaar. De beweegbaarheid van de kruk versterkt je spieren door de bewegingsondersteuning. Een echte topper en door de verstelbaarheid ook goed in te zetten bij een zit-/stabureau. Voor ons is dit de beste betaalbare ergonomische kruk.

> Check de beste prijs bij Bol.com

Songmics ergonomische kruk

Dit is een ovaal gevormde kruk die in hoogte verstelbaar is en de spieren versterkt door wiebelondersteuning. Een iets eenvoudigere kruk, maar toch comfortabel en betaalbaar. De Songmics is onze budgettopper.

> Check de prijs bij Amazon.nl

Ergotopia Dykó design ergonomische kruk

Voor als thuis of op kantoor ook het design van je meubilair van groot belang is, hebben we de Ergotopia Dykó geselecteerd. Een dynamisch bewegende en in hoogte verstelbare kruk die het midden houdt tussen de Lurk en Songmics qua mogelijkheden, maar de duidelijke overtreffende trap is waar het looks betreft. Verkrijgbaar in 5 stijlvolle kleuren en onze designkeuze.

> Check de laagste prijs bij Amazon.nl

 

Voorkom rugpijn en werk aan je core met de ergonomische kruk

Of je nu op zoek bent naar een comfortabele zitoptie voor op kantoor, thuis of in de studieruimte, een ergonomische kruk is een uitstekende keuze. Met voordelen zoals een verbeterde houding, versterking van de core-spieren, actief zitten, aanpasbaarheid en bevordering van een gezonde werkomgeving, biedt de ergonomische kruk een comfortabel alternatief voor traditionele stoelen. Investeer in jouw welzijn en ervaar de voordelen van een ergonomische kruk vandaag nog!