Laatst bijgewerkt op 30 mei 2023, 8:37

Goed nieuws voor mensen met diabetes type 1! De populaire app Glooko heeft recent een update gehad. In de update is het design van de app vernieuwd, maar zijn er ook onder de motorkap verbeteringen doorgevoerd. Glooko is zo’n beetje de go-to app om inzicht te krijgen in je bloedsuikerverloop, insulinegebruik en nog veel meer. Dus als Glooko verbeteringen toevoegt, is dat voor veel diabetespatiënten goed om te weten.

Allereerst is Glooko, een van oorsprong Amerikaans bedrijf uit Silicon Valley, inmiddels in staat om te synchroniseren met de in Nederland meest gebruikte diabeteshulpmiddelen, zoals de My Life app van Ypsomed, diverse soorten slimme insulinepen en verschillende bloedglucosemeters.

Natuurlijk mist er altijd wel wat, en Glooko is hard bezig om dat recht te zetten. Recent is bijvoorbeeld de mogelijkheid toegevoegd om de bloedsuiker- en ketonenmeter CareSens Dual the synchroniseren. Dat is de in Nederland meest voorgeschreven handmatige bloedsuikermeter, dus gebruik je die meter? Vanaf nu hoef je de waarden uit de meter dus nog maar op 1 plek te synchroniseren: via Glooko. Ook de CamAPS FX app, die gebruikt word in combinatie met de Ypsopump en FreeStyle Libre 3 of Dexcom G6 CGM, kan inmiddels met Glooko synchroniseren.

Wat dat betekent? Het is inmiddels mogelijk om zonder al te veel moeite in 1 app je bloedsuikerwaarde uit je sensor, de berekende insuline uit de My Life app, de injecties van je insulinepen en de kalibratiemetingen van de CareSens te zien. Geweldig toch!