Laatst bijgewerkt op 15 juni 2024, 21:04

Het ‘wondermiddel’ Sudocrem helpt al decennia met allerlei huidaandoeningen, van schrale babybillen tot kleine wondjes. Is Sudocrem ook dé oplossing voor het behandelen van kalknagel? En wat kun je er nog meer mee? Let’s investigate!

 

Wat is Sudocrem?

Laten we eerst een beginnen met wat Sucocrem nu precies is. Sudocrem is een zalf die oorspronkelijk is ontwikkeld om luieruitslag bij baby’s te behandelen. Het bevat verschillende ingrediënten, zoals zinkoxide, lanoline, benzylbenzoaat en benzylcinnamaat. Deze combinatie van ingrediënten heeft ontstekingsremmende, antiseptische en beschermende eigenschappen, die van nut kunnen zijn bij de behandeling van diverse huidaandoeningen.

 

Waar komt Suducrem vandaan?

Sudocrem werd oorspronkelijk ontwikkeld in 1931 door professor Thomas Smith, een apotheker uit Dublin, Ierland. Smith was op zoek naar een effectieve behandeling voor huidirritaties en luieruitslag, een veelvoorkomend probleem bij baby’s. Hij ontwikkelde een speciale formule die zinkoxide, benzylalcohol, benzylbenzoaat en benzylcinnamaat bevatte. Deze combinatie van ingrediënten had antiseptische en genezende eigenschappen, waardoor het zeer effectief was bij het behandelen van verschillende huidaandoeningen. De eerste toepassing (en nog steeds een van de belangrijkste) is bij luieruitslag. In de loop der tijd werd het product op steeds meer manieren ingezet, bijvoorbeeld bij de behandeling van acne, eczeem, kleine brandwonden, snijwonden en schaafwonden.

> Koop nu Sudocrem voor een scherpe prijs: een potje van 125 gram (Bol | DeOnlineDrogist.nl), of van 400 gram (Bol | DeOnlineDrogist)

 

Sudocrem om kalknagels te behandelen

Kalknagels, ook wel schimmelnagels genoemd, zijn een veelvoorkomend probleem waar helaas veel mensen mee te maken hebben. Deze vervelende aandoening wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie die de nagels en het omliggende weefsel aantast. Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar zijn met kalknagel zelfjes van de drogist of zelfs voorgeschreven producten via de huisarts. Toch kiezen sommige mensen voor alternatieve methoden om hun kalknagels aan te pakken.

Hoe kan Sudocrem kalknagels genezen?

Hoewel er geen wetenschappelijk onderzoek is dat Sudocrem specifiek effectief is bij de behandeling van kalknagels, zijn er mensen die erbij zweren? Ze beweren positieve resultaten te hebben behaald door het product op hun aangetaste nagels aan te brengen. Sudocrem kan op verschillende manieren bijdragen aan de behandeling van kalknagels:

1. Antischimmelwerking: Hoewel Sudocrem geen specifieke antischimmelmiddelen bevat, kan het gebruik van zinkoxide helpen bij het creëren van een ongunstige omgeving voor de schimmel. Omdat schimmels gedijen in vochtige omstandigheden, kan Sudocrem helpen om de nagelomgeving droog te houden.

2. Bescherming en verzachting: Sudocrem heeft een beschermende en verzachtende werking op de huid. Door het aanbrengen van Sudocrem op de kalknagel kan de nagel beschermd worden tegen verdere beschadiging, terwijl de omliggende huid gehydrateerd en verzacht wordt.

3. Ontstekingsremmende eigenschappen: Sudocrem bevat ingrediënten met ontstekingsremmende eigenschappen, zoals zinkoxide. Dit kan helpen bij het verminderen van ontsteking en roodheid rondom de kalknagel, waardoor het genezingsproces wordt bevorderd.

> Koop nu Sudocrem voor een scherpe prijs: een potje van 125 gram (Bol | DeOnlineDrogist.nl), of van 400 gram (Bol | DeOnlineDrogist)

Hoe gebruik je Sudocrem bij kalknagels?

Als je Sudocrem wilt proberen als behandeling voor kalknagels, volg dan deze eenvoudige stappen:

1. Maak de aangetaste nagel en het omliggende gebied grondig schoon en droog.

2. Breng een dun laagje Sudocrem aan op de kalknagel en de omringende huid.

3. Masseer de crème zachtjes in om ervoor te zorgen dat het goed wordt opgenomen.

4. Herhaal deze procedure twee keer per dag, bij voorkeur ’s ochtends en ’s avonds.

5. Gebruik schoon gereedschap om Sudocrem aan te brengen en was je handen grondig na gebruik om verdere verspreiding van de schimmel te voorkomen.

6. Blijf de behandeling voortzetten totdat de kalknagel volledig hersteld is. Houd er rekening mee dat dit enige tijd kan duren, afhankelijk van de ernst van de infectie.

Behandeling van kalknagels met Sudocrem? Let wel goed op

1. Raadpleeg een arts: Hoewel Sudocrem over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het raadzaam om een arts te raadplegen voordat je het gebruikt als behandeling voor kalknagels. Een arts kan de ernst van de infectie beoordelen en eventueel aanvullende behandelingen aanbevelen.

2. Combineer met andere behandelmethoden: Sudocrem kan als aanvullende behandeling worden gebruikt, maar het is mogelijk niet voldoende als enige oplossing. Het kan effectiever zijn om Sudocrem te combineren met andere antischimmelproducten of medicijnen, zoals orale antischimmelmiddelen of lokale antischimmelcrèmes.

3. Geduld en consistentie: Het behandelen van kalknagels vergt geduld en consistentie. Blijf regelmatig Sudocrem gebruiken en volg de aanbevolen richtlijnen voor de duur van de behandeling.

Onthoud dat iedereen anders kan reageren op behandelingen, dus houd de voortgang in de gaten en pas indien nodig de aanpak aan.

 

Sudocrem om een ontstoken nagelriem te verhelpen

Een ontstoken nagelriem (paronychia) kan pijnlijk en ongemakkelijk zijn. Gelukkig kan Sudocrem ook hier de helpende hand bieden. Vanwege de antiseptische en kalmerende eigenschappen, kan Sudocrem helpen bij het behandelen van ontstoken nagelriemen. Dat doe je als volgt

Hoe gebruik je sudocrem bij een ontstoken nagelriem?

  1. Reinig je handen en nagelriem: begin met het wassen van je handen met warm water en een milde, zachte zeep. Zorg ervoor dat je de gebieden rond de nagelriemen grondig schoonmaakt om vuil en bacteriën te verwijderen
  2. Week je nagelriemen: week je vingers gedurende 10-15 minuten in een kom met warm water. Dit helpt om de huid te verzachten en eventuele pus of ontsteking los te maken. Je kunt eventueel een beetje zout aan het water toevoegen voor een extra antiseptisch effect
  3. Droog je handen: dep je handen droog met een schone handdoek. Zorg ervoor dat de gebieden rond de nagelriemen volledig droog zijn voordat je de Sudocrem aanbrengt.
  4. Breng Sudocrem aan: breng een kleine hoeveelheid Sudocrem aan op de ontstoken nagelriem. Masseer de crème voorzichtig in de huid rondom de nagelriem. De antiseptische eigenschappen van Sudocrem helpen de infectie te bestrijden, terwijl de zinkoxide de huid kalmeert en de ontsteking vermindert.
  5. Herhaal indien nodig: herhaal deze behandeling twee tot drie keer per dag, afhankelijk van de ernst van de ontsteking. Zorg ervoor dat je de nagelriem telkens reinigt en droogt voordat je opnieuw Sudocrem aanbrengt.
  6. Bescherm de nagelriem: als je wilt, kun je de nagelriem beschermen met een pleister of een klein verband na het aanbrengen van Sudocrem, vooral ’s nachts. Dit helpt om de crème op zijn plaats te houden en voorkomt verdere irritatie.

> Koop nu Sudocrem voor een scherpe prijs: een potje van 125 gram (Bol | DeOnlineDrogist.nl), of van 400 gram (Bol | DeOnlineDrogist)

Wanneer een arts raadplegen?

Als de ontsteking na een paar dagen van thuisbehandeling niet verbetert, als de pijn verergert, of als er tekenen zijn van een ernstige infectie (zoals pusvorming, ernstige zwelling, roodheid die zich uitbreidt, of koorts), dan is het belangrijk om een arts te raadplegen. Mogelijk heb je een antibioticakuur nodig om de infectie effectief te behandelen.

 

Andere kwaaltjes die Sudocrem kan oplossen

Zoals gezegd kan Sudocrem voor veel verschillende kwaaltjes ingezet worden. Hierbij nog een aantal problemen waar je Sudocrem bij kunt inzetten.

Acne

De antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen van Sudocrem maken het een nuttige behandeling voor acne. Het kan helpen bij het verminderen van roodheid en zwelling en het bevorderen van de genezing van puistjes.

Eczeem

Sudocrem kan verlichting bieden bij eczeem door de jeuk te verminderen en de huid te kalmeren. Het beschermt de huid tegen verdere irritatie en helpt bij het herstel van de beschadigde huidbarrière.

Kleine brandwonden en zonnebrand

Sudocrem kan worden gebruikt om kleine brandwonden en zonnebrand te behandelen. Het verzacht de huid, vermindert roodheid en helpt bij het genezingsproces.

Snijwonden en schaafwonden

De antiseptische eigenschappen van Sudocrem helpen infecties te voorkomen bij kleine snijwonden en schaafwonden. Het bevordert ook een snellere genezing door een beschermende laag op de wond te vormen.

Doorligwonden

Sudocrem kan worden gebruikt om doorligwonden (decubitus) te voorkomen en te behandelen. De beschermende en genezende eigenschappen van de crème helpen de huid te beschermen tegen langdurige druk en wrijving.

Insectenbeten en -steken

Sudocrem kan helpen bij het verlichten van de jeuk en zwelling die gepaard gaan met insectenbeten en -steken. De crème kalmeert de huid en vermindert de ontsteking.

Droge huid en eczeemplekken

Voor mensen met een droge huid of eczeemplekken kan Sudocrem verlichting bieden door de huid te hydrateren en te beschermen tegen verdere uitdroging.

Huidirritaties en -uitslag

Sudocrem kan ook worden gebruikt voor verschillende andere huidirritaties en -uitslag, waaronder contactdermatitis en netelroos. Het verzacht de huid en helpt bij het verminderen van jeuk en roodheid.

Koortsblaasjes

Hoewel Sudocrem niet specifiek is ontwikkeld voor de behandeling van koortsblaasjes, melden sommige gebruikers dat het kan helpen bij het verminderen van pijn en het bevorderen van de genezing.

Schaafwonden en huiduitslag door sporten

Sporters gebruiken Sudocrem soms om huiduitslag en schaafwonden te behandelen die kunnen ontstaan door wrijving tijdens het sporten.

> Koop nu Sudocrem voor een scherpe prijs: een potje van 125 gram (Bol | DeOnlineDrogist.nl), of van 400 gram (Bol | DeOnlineDrogist)