Laatst bijgewerkt op 24 april 2023, 9:37

Bijdragen aan je gezondheid zonder dat je een karrenvracht aan extra pillen hoeft te slikken? Dat kan gewoon! Met probiotica. Natuurlijke en extra gezonde drankjes waarmee je je lichaam kunt stimuleren. Om ervoor te zorgen dat je niet uren op zoek gaat naar de beste probiotica, hebben wij dat vast voor je gedaan. 

 

Wat zijn het?

Maar eerst staan we even kort stil bij wat probiotica precies zijn. Meestaal gaat het om yoghurtdrankjes, gefermenteerde drank en capsules. En in die drankjes of capsules zitten levende bacteriën die een positief effect kunnen hebben op je gezondheid.

Er worden door leveranciers verschillende soorten bacteriën gebruikt, dus altijd goed om even te lezen om welke bacterie en welke werking het gaat. Vaak zijn het bacteriën die helpen om lactose te verteren in je darmen. Meer weten? Het Voedingscentrum heeft een uitgebreid artikel over probiotica.

 

DE BESTE PROBIOTICA

Allereerst een kort overzicht van onze aanraders:

  1. Orthica Orthiflor Original: dit is goede all-round probiotica, van een betrouwbaar merk. Zowel te gebruiken voor kinderen (vanaf 4 jaar) als volwassenen. Bevat 9 soorten melkzuurvormende bacteriesoorten en is geleverd in capsulevorm (60)
  2. Perfect Health: probiotica van een leverancier die sterk focust op controle door wetenschappelijk onderzoek. Perfect Health claimt de meest wetenschappelijk onderzochte probiotica aan te bieden. Daarnaast hebben de gebruikte bacteriën menselijke oorsprong (dus niet afkomstig van dieren). Zeker fijn om te weten! Het betreft een verpakking met 90 capsules, voldoende voor een kwartaal dus

 

Niet altijd voor iedereen

Naast de drankjes en capsules die vrijwel iedereen kan gebruiken, zijn er ook hele specifieke vormen. Die zijn voor een duidelijk doel of speciale doelgroep. Het gaat dan om:

  1. ProVen: specifiek geschikt voor zwangere vrouwen
  2. Metagenics Bactiol Druppels: druppels voor baby’s en kinderen

 

MEER KEUZE NODIG OM DE BESTE PROBIOTICA VOOR JOU TE VINDEN?

Heb je meer keuze nodig? Dat kan natuurlijk! Kijk bijvoorbeeld bij Bol.com naar de best verkochte probiotica.

> Bekijk de populairste probiotica bij Bol.com