Laatst bijgewerkt op 24 april 2023, 10:02

Zoals we in ons artikel over de beste smartwatches van 2022 al bespraken, heeft Fitbit met de Sense en het simpelere broertje de Versa 3 twee mooie en complete smartwatches in handen. Ze kunnen qua looks wedijveren met het beste van wat Apple en Samsung te bieden heeft. En ook de functionaliteiten liegen er niet om. Ben je overtuigd en wil je een Fitbit Sense of Versa kopen? Lees dan eerst even verder!

Wat heel fijn is: de prijzen waarvoor je de Fitbit Sense en Versa kunt kopen zijn scherp, zeker vergeleken met de Apple Watch. De Samsung Galaxy Watch 4 is momenteel overigens behoorlijk in de aanbieding, dus als je die serieus overweegt, lees dan ons artikel over die aanbieding.

Ondanks de goede beoordelingen en de scherpe prijs, denken we bij Gezondermeer toch dat het verstandig is om even goed na te denken voordat je een Fitbit Sense of Fitbit Versa 3 aanschaft.

Oud of nieuw

En waarom dan? Nou, laten we ermee beginnen dat beide modellen anno 2022 echt hele goede smartwatches zijn. Wel is het belangrijk om je te realiseren dat beide modellen al relatief oud zijn in het totale assortiment van Fitbit. Zowel de Sense als de Versa 3 zijn namelijk in September 2020 op de markt gebracht en dus al ruim 1,5 jaar oud. Dit terwijl bijvoorbeeld de zeer complete activity tracker Fitbit Charge 5 per September 2021 is geïntroduceerd en nog relatief nieuw is.

Prijzen van nul tot nu: wat kost het om de Fitbit Sense of Versa te kopen?

Dat is ook te zien aan de prijzen. De Fitbit Sense kostte bij aankondiging €329, inmiddels kost hij bij Fitbit zelf nog €249,95 en is hij bij zowel Bol.com als CoolBlue voor €229 te koop.

Overtuigd van de prijsdalingen? Koop dan de Fitbit Sense bij Bol.com of bij CoolBlue

En hoe zit dat bij de Fitbit Versa 3? Die kostte bij introductie €229 euro en inmiddels bij Fitbit zelf €199,95. Bij Bol.com kost de Fitbit Versa 3 nu slechts €179. Fan van CoolBlue? Dan tel je daar €185,99 neer.

Genoeg gezien en wil je de Fitbit Versa 3? Koop ‘m dan bij Bol.com of bij CoolBlue

Twijfel je nog wat je doet? Lees dan nog even verder.

Leuk, maar wat te doen… Fitbit Sense of Versa kopen of toch niet?

Maar wat betekent dat nu precies om een wat ouder model te kopen? Allereerst is de verwachting onder tech websites dat Fitbit in September 2022 nieuwe varianten van de Sense en de Versa 3 zal aankondigen. Gezien de creatieve naamgevingen die Fitbit in het algemeen toepast, worden dit de Sense 2 en de Versa 4. Waarom is dit de verwachting? Welnu, Fitbit vernieuwt doorgaans rond de 2 jaar een productlijn en de vorige versies zijn ook in Augustus/September uitgekomen.

En dat die nieuwe modellen weer nieuwe en betere features hebben, is ook een gelopen race (ha ha). Anders heeft het niet zoveel zin een nieuw model te introduceren. Natuurlijk zullen die nieuwe modellen wel weer voor €329 (Sense) en €229 (Versa) op de markt gezet worden. Of met hogere prijzen om te compenseren voor inflatie en eventuele spectaculaire nieuwigheden.

Een wat ouder model aanschaffen houdt aan de ene kant in dat eventuele bugs doorgaans opgelost zijn middels bijgewerkte firmware of een update van de app, en dat de prijzen behoorlijk zijn gedaald ten opzichte van de introductie. Maar aan de andere kant is het vrijwel zeker dat binnenkort die mooie nieuwe smartwatch van je het oude model wordt. Fitbit zal dan vrijwel alle focus gaan leggen op de Sense 2 en de Versa 4.

En hoe gaan die nieuwe versies verschillen van de huidige? Daar zijn al wel wat geruchten over, zoals dat de Fitbit Versa 4 wat exclusieve functies van de Sense zou kunnen krijgen. En dat de Fitbit Sense 2, het vlaggenschip, mogelijk een fysieke knop krijgt om navigatie te vergemakkelijken. En in zijn algemeenheid zullen de nieuwe modellen ongetwijfeld diverse kleinere verbeteringen meekrijgen. Denk dan aan een snellere processor, beter scherm, extra sensoren en/of een langere batterijduur. Voor zover nu bekend, gaan er geen grote veranderingen in uiterlijk plaatsvinden.

Afwegen: nu de Fitbit Sensa of Versa 3 kopen, of wachten op de Sense 2 en Versa 4?

Uiteindelijk komt de keuze neer op het afwegen van de huidige features van de Fitbit Sense en Fitbit Versa 3. Kun je hier de komende jaren mee vooruit? Dan is het een serieuze mogelijkheid om tegen relatief lage prijs een mooie smartwatch in handen te krijgen. Wil je per sé de nieuwste snufjes van Fitbit? Dan moet je even geduld hebben tot, waarschijnlijk, de herfst.

Tja, succes met overwegen dus! En wat er ook gebeurt, of je nu besluit de nieuwe of de oude modellen te kopen, de Sense- en de Versa-serie zijn en blijven prima smartwatches.

Interesse, maar wil je eerst meer lezen over smartwatches? Lees dan ons recente artikel over de beste smartwatches van 2022! Ben je nog aan het twijfelen over wat het beste bij je past? Lees dan ons artikel over de verschillen tussen activity trackers, sporthorloges en smartwatches.