Laatst bijgewerkt op 13 juni 2024, 18:08

Deze week heeft Apple de nieuwe versies aangekondigd van hun software voor iPhone, iPad, Mac en Apple Watch. Naast een grote nadruk op artificial intelligence (kunstmatige intelligentie), door eigen taalmodellen en een samenwerking met ChatGPT, viel voor ons vooral een aantal belangrijke verbeteringen op voor de Apple Watch. De Apple Watch is natuurlijk ook nu al een stijlvolle smartwatch met tal van gezondheidsfuncties (lees meer in ons artikel over de beste smartwatches voor dames). Maar deze uitbreidingen gaan echt wat toevoegen voor iedereen die zijn gezondheid belangrijk vindt. Het gaat dan om:

  • De Vitals app: deze app verzamelt alle gezondheids metrics die de Watch bijhoudt en plaatst die in de context van jouw dag. Zo kun je zien wat het effect gaat zijn van een nachtje doorzakken op de komende dag, of hoe een avond intens sporten be├»nvloedt hoeveel energie je naar verwachting de volgende dagen gaat hebben
  • Training load: deze mode vergelijkt de workout die je gedaan hebt met eerdere workouts om je een idee te geven van hoe intens die workout geweest is en wat de impact van die workout de komende dagen gaat zijn. Dat kan bijvoorbeeld enorm handig zijn als je je voorbereidt op een marathon

Beide functionaliteiten zijn natuurlijk niet volledig nieuw, want Garmin biedt ze al een tijdje aan op zijn sporthorloges. Maar het is wel nieuw voor de Apple Watch. En het maakt deze stijlvolle smart watch new weer wat interessanter voor mensen die met gezond leven en gezondheid bezig zijn. Plus: Apple zou Apple niet zijn als de features niet net weer wat gebruiksvriendelijker zijn dan concurrenten ze aanbieden. Sowieso is het weer net een onderscheidend puntje minder voor Garmin. Go Apple Watch! (wij zijn fan, namelijk).

Nog even geduld hebben, want de nieuwe WatchOS 11 komt pas in september uit, maar we hebben in ieder geval iets om naar uit te kijken! Tenminste, als je een Apple Watch 6 of nieuwer (en Watch SE 2e generatie of nieuwer) hebt. Oudere modellen krijgen WatchOS 11 niet.

Meer weten in de tussentijd? Check dan Apple’s preview van WatchOS 11.