Laatst bijgewerkt op 24 april 2023, 9:37

Laten we wel wezen, zelfs na de afgelopen Coronatijd… hoe fijn is het toch om thuis te zijn! En bij thuis zijn, hoort ook thuis sporten. En ja, wat sport nu lekkerder dan een goede hometrainer? Simpel: de beste hometrainer!

 

De hometrainer is misschien wel de oudste vorm van thuis fitness. En waarom? Tja, niet iedereen is fan van wandelen of hardlopen, natuurlijk, dus een loopband is niet voor iedereen de oplossing. Ook roeitrainers zijn niet aan iedereen besteed. Geldt dat voor jou ook? Dan is fietsen een mooie oplossing! Daarom vertellen we je graag meer over wat wij de beste hometrainers vinden.

 

TOP 3 BESTE HOMETRAINERS

  1. De VirtuFit HTR 1.0: een hometrainer met magnetische weerstand die een goede balans vindt tussen eenvoud en features. Er is een eenvoudig scherm aanwezig die je feedback geeft over hoe je het doet, maar geen specifieke trainprogramma’s. Ook is deze VirtuFit hometrainer goed instelbaar. En niet te vergeten: prettig geprijsd, en doorgaans nauwelijks duurder dan hometrainers met remweerstand
  2. De FitBoostR Hometrainer: een basishometrainer die goed dienst doet voor doorgaans een goede prijs. Wat minder instelbaar dan de VirtuFit, maar nog steeds met 8 weerstandsniveaus
  3. De Fitbike Senator Ergometer: dit is echt een premium hometrainer, met inductieweerstand, 32 electronisch instelbare weerstandsniveaus en diverse trainingsprogramma’s. Ben je een veeleisende fitness en wil je flink aan de gang met trainen? Dan is dit de hometrainer voor jou!

 

MEER KEUZE IN HOMETRAINERS NODIG?

Heb je het gevoel dat je niet genoeg keuze had in bovenstaand overzicht? Er zijn natuurlijk ongelooflijk veel verschillende hometrainers te vinden. Belangrijke dingen om in de gaten te houden zijn:

Ben je relatief licht of wat zwaarder? Kijk dan goed naar het maximaal ondersteunde gewicht van de hometrainer

Waar wil je ‘m plaatsen en hoeveel ruimte heb je daar? Dat bepaalt of je een inklapbare hometrainer nodig hebt of niet

Hoe intensief wil je gaan trainen? Let vervolgens op of de hometrainer voor beginnende en lichte sporters bedoeld is of juist meer voor intensievere workouts

Hoe vaak wil je trainen? Magnetische weerstand is een mooi compromis tussen gevoel en geluid, maar kan op termijn gaan slijten, bandweerstand (waarbij een band strakker wordt getrokken) is goedkoper en voelt wat minder natuurlijk, en inductieweerstand is heel fijn, maar wel vaak duurder

Heb je voor jezelf scherp wat je belangrijk vindt? Bekijk dan alle populaire hometrainers bij Bol.com via onderstaande link:

> De populairste hometrainers bij Bol.com

 

Op zoek naar een mooie aanbieding?

Snappen we! Bekijk dan direct ons overzicht van aanbiedingen voor hometrainers. Of bekijk al onze gezonde aanbiedingen op een rijtje.