Laatst bijgewerkt op 1 mei 2023, 9:30

Maaltijdvervangers zijn een veel gebruikte manier om je te ondersteunen bij een dieet en je gewicht op peil te krijgen. Met de beste maaltijdvervangers krijg je de noodzakelijke voedingsstoffen binnen met een minimum aan calorieën. In dit artikel vertellen we je wat onze topkeuzes zijn!

 

Wat doet een maaltijdvervanger?

In de basis heel simpel: het is een product waarmee je een normale maaltijd vervangt voor iets met minder calorieën. Dat kan van alles zijn: maaltijdrepen en maaltijdshakes zijn de meest voorkomende vervangers. De stap naar maaltijdvervangers zet je niet zonder goed na te denken. Wat wil je precies bereiken? Bijdragen aan gewichtsverlies is een van de meest gehoorde overwegingen, maar er zijn ook maaltijdvervangers die zo proteinerijk zijn dat ze ook kunnen helpen bij het opbouwen van je spieren. Wij gaan er in dit artikel vanuit dat je maaltijdvervangers kiest om af te vallen.

 

DE TOP 3 BESTE MAALTIJDVERVANGERS van 2023

Dit vinden wij op dit moment de allerbeste maaltijdvervangers die er te krijgen zijn:

1. De Weight Care Maaltijdshake: onze winnaar

De Weight Care maaltijdshake vind je in de smaken vanille, chocolade, banaan en aardbei. Het is een goede all-round maaltijdvervanger in de standaardsmaken die je ongetwijfeld ook kent van de McDonalds milkshake. Iedere portie levert ongeveer 200 kcal en rond 30% van de aanbevolen hoeveelheid vitaminen en mineralen. Weight Care is een ervaren leverancier van afslankproducten, die al ruime 30 jaar in het vak zit. Helemaal top dus!

> Check de prijs (via Bol.com)

2. De Cabau Lifestyle High Protein Shake: een shake voor de echte powervrouw

ook in creatieve smaken als cookies & cream. Cabau Lifestyle is een ambitieuze nieuwkomer in de markt (jawel, van díe Cabau) en specifiek gericht op powervrouwen. Dit is dan ook een maaltijdvervanger in poedervorm die hoge ogen gooit voor sportieve dames.

> Check de prijs (via Cabau Lifestyle)

3. Weight Care Maaltijdreep: de beste reep

Geen zin om de hele tijd shakes te drinken? De maaltijdreep van Weight Care is een goed alternatief. Lekker handzaam, geen mengen nodig en met een vergelijkbare calorische waarde als de maaltijdshake. Ook in lekkere smaken, zoals bijvoorbeeld cranberry cheesecake. En net als onze winnaar van het gerenommeerde Weight Care. ‘Nuff said.

> Check de prijs (via Bol.com)

 

Heb je meer keuze nodig om je favoriete maaltijdvervangers te vinden? Bieden we! Zo hebben we nog extra tips voor de beste maaltijdrepen en maaltijdshakes.

 

Meer over maaltijdvervangers

We gaan er in dit artikel even van uit dat je maaltijdvervangers gebruikt om bij te dragen aan gewichtsverlies.

De manier waarop je maaltijdvervangers inzet, moet passen in de andere maaltijden die je nuttigt. Zorg dat je nog steeds voldoende groente en fruit eet.

Belangrijk om op te letten bij je keuze voor een maaltijdvervanger is dat je voldoende proteïnen binnenkrijgt en zo min mogelijk suiker (en daar horen ook stroop en druivesuiker bij!). Ook goed om te controleren of de maaltijdvervanger voldoende vitamines bevat.

Je kunt het beste beginnen met het vervangen van één maaltijd en daarnaast voldoende en gezond blijven eten. Zijn er periodes dat je extra gewichtsverlies wil behalen? Dan kun je ervoor kiezen om tijdelijk meer maaltijdvervangers in te zetten, maar blijf scherp in het tot je nemen van voldoende groente, vitamine, vezels en fruit!

 

Op zoek naar aanbiedingen?

Snappen we helemaal! We hebben de volgende aanbiedingen van maaltijdvervangers gevonden:

> Maaltijdrepen in de aanbieding bij Timfit

> Deals voor alle maaltijdvervangers bij Body & Fit (40% korting op het hele assortiment, dus niet alleen op maaltijdshakes!)

 

Op jacht naar meer deals? Bekijk dan al onze aanbiedingen!

 

Meer info nodig over je gezondheid?

Lees meer over gezond afvallen en het belang van gezond eten en gezond bewegen. Ook vertellen we je graag meer over de belangrijke rol van je metabolisme en manieren om te meten hoe gezond je bent.