Maaltijdvervangers zijn een veel gebruikte manier om je te ondersteunen bij een dieet en je gewicht op peil te krijgen. Met een goede maaltijdvervanger krijg je de noodzakelijke voedingsstoffen binnen met een minimum aan ‘slechte’ elementen en calorieen.

Belangrijk om op te letten bij je keuze voor een maaltijdvervanger is dat je voldoende proteinen binnenkrijgt en zo min mogelijk suiker (en daar horen ook stroop en druivesuiker bij!). Ook goed om te controleren of de maaltijdvervanger voldoende vitamines bevat.

Laten we ermee beginnen dat je de stap naar maaltijdvervangers niet zou moeten zetten zonder goed na te denken. Wat wil je precies bereiken? Bijdragen aan gewichtsverlies is een van de meest gehoorde overwegingen, maar er zijn ook maaltijdvervangers die zo proteinerijk zijn dat ze ook kunnen helpen bij het opbouwen van je spieren.

We gaan er in dit artikel even van uit dat je maaltijdvervangers gebruikt om bij te dragen aan gewichtsverlies. De manier waarop je maaltijdvervangers inzet, moet passen in de andere maaltijden die je nuttigt. Zorg dat je nog steeds voldoende groente en fruit eet. En natuurlijk kun je het beste beginnen met het vervangen van 1 maaltijd en daarnaast voldoende en gezond blijven eten. Zijn er periodes dat je extra gewichtsverlies wil behalen? Dan kun je ervoor kiezen om tijdelijk meer maaltijdvervangers in te zetten, maar blijf scherp in het tot je nemen van voldoende groente, vitamine, vezels en fruit!

DE TOP 3 MAALTIJDVERVANGERS

De top 3 maaltijdvervangers van gezondermeer:

1. Weight Care Maaltijdshake, in de smaken vanille, chocolade, banaan en aardbei. De Weight Care Maaltijdshake is een goede all-round maaltijdvervanger in de standaardsmaken die je ongetwijfeld ook kent van de McDonalds milkshake. Iedere portie levert ongeveer 200 kcal en rond 30% van de aanbevolen hoeveelheid vitaminen en mineralen.

2. Cabau Lifestyle High Protein (Bol.com | Cabau Lifestyle), ook in creatieve smaken als cookies & cream. Cabau Lifestyle is een ambitieuze nieuwkomer in de markt (jawel, van díe Cabau) en specifiek gericht op powervrouwen. Dit is dan ook een maaltijdvervanger in poedervorm die hoge ogen gooit.

3. Weight Care Maaltijdreep, bijvoorbeeld in de smaak cranberry cheesecake. De maaltijdreep van Weight Care is een goed alternatief voor de alomtegenwoordige shakes. Lekker handzaam, geen mengen nodig en met een vergelijkbare calorische waarde als de maaltijdshake.

 

MEER KEUZE IN MAALTIJDVERVANGERS NODIG?

Heb je meer keuze nodig om je favoriete maaltijdvervangers te vinden? Bieden we! Zo hebben we nog extra tips voor de beste maaltijdrepen en maaltijdshakes van 2022.

Ook kun je bij Bol.com kijken naar de best verkochte maaltijdvervangers.

> Bekijk de populairste maaltijdvervangers bij Bol.com