Laatst bijgewerkt op 14 juni 2024, 13:46

Rimpels, fijne lijntjes en ouder worden: iedereen krijgt ermee te maken. Maar er zijn genoeg manieren om ervoor te zorgen dat je huid stevig blijft en jonger oogt, zonder dat je gebruik hoeft te maken van bijvoorbeeld botox of fillers. In dit artikel geven we je drie verschillende tips waarmee jij jouw huid weer wat jonger en stralender kunt maken!

 

Het begint eenvoudig: je huid blijft goed in conditie als je ook goed voor jezelf zorgt. De basis voor een gezonde huid is daarom gezond leven en voldoende beweging. Maar dat is meestal niet genoeg, want wie wil er nu niet altijd stralen en zo goed mogelijk uitzien? Daarom geven we je graag de volgende tips om de gezondheid van je huid net die extra stap verder te helpen.

 

Goede hydratatie

Voor een stralende en jonge huid is het enorm belangrijk dat je je huid goed hydrateert. Wanneer je ouder wordt, vernieuwen je huidcellen zich namelijk minder snel en minder efficiënt, en daardoor houdt je huid ook minder goed vocht vast. Zorg daarom dat je je huid elke ochtend en avond goed hydrateert met een moisturizer, speciaal voor jouw huidtype. Drink daarnaast ook elke dag voldoende water, minimaal 2 liter per dag. Zo zorg je ervoor dat je huid voldoende vocht vasthoudt en jonger oogt. Meer weten over voldoende drinken? Check dan deze tips van het Voedingscentrum.

 

Supplementen

Er zijn ook verschillende supplementen die je huid net dat extra beetje kunnen helpen om er jonger en gezonder uit te zien. Je kunt bijvoorbeeld een Vitamine C-serum of collageen gebruiken.

Collageen is een eiwit dat stevigheid geeft aan je lichaam en huid. Van nature maakt je huid dit al zelf aan, maar wanneer je ouder wordt vertraagt de aanmaak hiervan. Wanneer je extra collageen neemt in de vorm van poeder of een pil, vult dit de aanmaak van collageen aan. Dat maakt je huid elastischer en meer gehydrateerd. Zo ga je rimpels zo goed mogelijk tegen.

Vitamine C voor je huid kun je nemen in de vorm van een serum of pil. Het beschermt je huid tegen factoren zoals vervuiling en uv-straling. Daarnaast verbetert vitamine C het genezingsproces van je huid, en frist het een doffe huid op. Beide producten zijn dus enorm goed wanneer je een jongere en stralendere huid wilt!

 

Huidtypes

Als laatste is het enorm belangrijk om je huidtype te leren kennen. Je kunt bijvoorbeeld een droge, normale of vette huid hebben. Er zijn online verschillende testen te vinden om uit te zoeken wat voor huidtype je hebt. Maar kort samengevat komt het erop neer dat een vette huid vet aanvoelt, met een ruwe en wat dikke textuur. Een droge huid voelt droog aan, is wat dof van tint en de textuur is juist heel fijn.

Wanneer je hebt uitgevonden welk huidtype je hebt, is het belangrijk om je reinigingsroutine hierop aan te passen. Een vette huid heeft bijvoorbeeld minder oliën in je routine nodig dan een droge huid. Wanneer je een normale huid hebt, kun je niet zoveel fout doen in je routine, maar het is wel belangrijk om je huid regelmatig te scrubben. En bij een droge huid kan extra hydrateren dan weer heel veel effect hebben.

Analyseer dus goed je eigen huidtype, en pas je routine hierop aan. Zo krijg je een stralende huid!