Laatst bijgewerkt op 14 juni 2024, 13:39

Alarm! Moederdag komt eraan. En elke moeder verwacht natuurlijk een mooi cadeau, of je als kind nou al volwassen bent of niet.

Natuurlijk, Moederdag is een commercieel fenomeen, net als Valentijnsdag en Vaderdag. Maar toch: geen cadeau, tja… dat kan natuurlijk ook weer niet. En bijna net zo erg als geen cadeau is een te laat presentje.

Bestel daarom op tijd, want Moederdag is alweer op zondag 14 mei 2023.  En ben je op zoek naar ideeën voor een mooi cadeau voor je moeder? Zoek dan niet verder, wij helpen je met de beste tips voor het allermooiste Moederdag presentje dat er bestaat!

 

Top 5 moederdag cadeaus

Laten we eerst eens beginnen met een paar klassieke moederdagcadeaus, om even in te komen:

  1. Bloemen: bijna iedere moeder maak je blij met een mooie bos bloemen. Tip: neem eens een keer geen rozen, gerbera’s zijn super kleurrijk en net iets specialer!
  2. Chocola: een andere klassieker is om lekkere bonbons voor je moeder te kopen. Chocola is immers (bijna) altijd een hit. Zet dan eens net dat stapje extra en haal geen Bonbonbloc of zeebanket bij de Appie, maar ga naar een speciaalzaak voor huisgemaakte chocola. Of een exclusieve zaak als Neuhaus, mocht die bij je in de buurt zijn
  3. Wellness: doe een ervaring cadeau, zoals een bezoek aan de sauna, naar een spa, wellness of iets anders leuks. Vind je het zelf ook wat? Ga dan gezellig samen met je moeder!
  4. Uitje: sommige moeders doe je een groot plezier door samen met haar naar een museum te gaan, een rondleiding te doen of lekker te gaan lunchen. Een mooi moment voor onvergetelijke herinneringen…
  5. Boek: welke moeder leest er nou niet graag? Een mooi nieuw boek, een boekenbon of een ereader misstaat niet als moederdagcadeau. Wel handig als je weet wat je moeder graag leest, natuurlijk.

 

De beste gezonde cadeaus voor moederdag

Wil je even iets anders en zoek je tegelijkertijd naar manieren om langer en met meer plezier van je moeder te genieten? Probeer dan een alternatief gezond cadeau voor Moederdag. Wij hebben een lijstje voor je gemaakt met de beste ideeën.

1. Smartwatch

Een slim horloge is een mooie start richting een gezonde levensstijl. En ook nog eens bijzonder stijlvol. Wij weten wel welk Moederdag cadeau 100% zeker in de smaak gaat vallen: een kekke smartwatch, een hip sporthorloge of een kleine maar stijlvolle activity tracker. We garanderen je dat moeder superblij wordt van een mooie Fitbit, Apple Watch of Garmin om haar pols! Designbandjes zijn er voor die horloges genoeg te koop, dus dat moet goedkomen. En met zo’n slim klokje om haar pols, kan je moeder eenvoudig inzicht krijgen in haar activiteiten (stappen of zelfs work-outs), hartslag en slaap. De Apple Watch biedt zelfs valdetectie en herkennen van abnormale hartpatronen (veel Fitbits kunnen dat ook). Welke moeder wil dat nou niet? En ook als kind een fijn gevoel, zeker als je moeder al wat ouder wordt. En ze hoeft er niet eens heel technisch voor te zijn, zeker de horloges van Apple en Fitbit zijn eenvoudig in gebruik!

2. Slimme weegschaal

Misschien een beetje confronterend, en niet elke moeder zal het waarderen, maar meten is weten… Dus als je moeder elke dag op een mooie digitale bluetooth of wifi weegschaal gaat staan, dan kan ze haar gezondheid goed in de gaten houden. Kan ook mooi werken in combinatie met een smartwatch. Zo houdt je moeder niet alleen haar activiteiten, hartslag en slaap bij, maar ook haar gewicht en gewichtssamenstelling. Een ideaal recept voor een op en top gezonder moeder. Top slimme weegschalen zijn bijvoorbeeld de SilverGear Bluetooth en de Robi S9 personenweegschaal.

3. Fitness apparaat: hometrainer, loopband of roeitrainer

Zou je graag zien dat je moeder meer beweegt? Dan is een fitness apparaat voor thuis een mooie uitkomst.

Is je moeder een fietser, maar laat ze in de herfst en winter de fiets staan om toch lekker warm in de auto heen en weer te scheuren? Kijk dan eens bij de beste hometrainers en doe haar een hometrainer cadeau. Dan kan ze ook bij kou en slecht weer lekker doortrappen! De aanvoerder van de toplijst is de VirtuFit HTR 1.0.

Is mama meer een hardloper dan een fietser? Dan is de oplossing simpel: een loopband! Laat je moeder zich op en na Moederdag lekker in het zweet werken op bijvoorbeeld de Tunturi T60.

Houdt ze niet van fietsen of hardlopen, maar wel van zo effectief mogelijk trainen? Probeer dan een roeitrainer voor je moeder, daarmee traint ze heel veel spieren tegelijk. Virtufit heeft veel goed geprijsde maar kwalitatief hoogwaardige roeitrainers te koop, zoals de Virtufit Row 450.

 

Hopelijk heeft dit je inspiratie gegeven, we wensen je dan ook veel plezier met de beste Moederdag kado’s voor 2023!